Followers

>

Wednesday, December 31, 2008

undilah saya. vote for me!!

entry kali nih kene sangat amat pendek. sudah naek sem baru. kuliah baru. lecturer baru. sangat busy mau study tapi mau hupdate blog juga jika kesempatan mengizin. ahha. mau berkempen juga untuk becoming pilihanraya. eceh. cam nak bertanding dalam perlimen pulak. hayyoh bukan lah. pilihan raya universiti lah.

UNDILAH SAYA UNTUK KEBAJIKAN ANDA KERANA SAYA AKAN BERJUANG UNTUK KEBAJIKAN MAHASISWA!!!!

Thursday, December 18, 2008

Awesome!!!



hoho. siyesly. sangat besh woo. opening ceremony die memang gerek. orang yang cume men tengok kat tivi pun kate bes apa lagi kami-kami yang pergi men tengok secara LIVE. mase memula sampai and dok dalam stadium memang boring nak mampos. cramp bontot (hoho. kurang sopan. STRIKE) cramp pinggul? erk. tak bes. cramp my butt taw. ye la. mane tak nye. dok kat situ berjam2. memang lame gile. kol 6 petang lagi kitaorang dah kena masok stadium. start majlis kol 9 malam. tak ke lamo gilo tuh. nasib baik la ade dak2 uitm wat perfomance ntok men havoc kan stadium. yo la tak da la boring sangat. tapi. hahai. ade yang tak hormat azan. nga maghrib dok sebok nak nyanyi. yang terkinja-kinja tuh satu hal lagi. taw la excited wat persembahan tapi behave urself. agak malu la diaorang terkinja-kinja after da ceremony. ish3.

tuh sume tak penting. yang penting memang sangat men seronok men tengok opening ceremony on that night. havoc gile. and i wonder how much they get paid for that perfomance. kitaorang yang just men tengok nih pun dah dpt rm 100 or rm 150. mawi, zahid and shafinaz wat persembahan. i can say mawi bes la. but zahid nyanyi live siap lari-lari turun pentas and he's cool man!! gosh!! syafinaz suara soprano die memang no doubt. superb!! but then i can say shahrizal yang nyanyi lagu reaching for the stars tuh memang happening. suara die sangat besh!! ingat kan lelaki. name shahrizal. bile bace pamplet yang dapat kat stadium perempuan daa. huu. sangat ingin meng upload gamba2. tapi kesempatan tara memberi. mungkin nati. sekarang mau buat kejaan juga yang tiada mau menghabes. aik? sem break pun ada kerjaan? ada!! sangat banyak. occay mau update account. OFF.

Monday, December 15, 2008

lying on the bed

tak da rasa mau nak meng hupdate sangat blog
tak da mood
tak da rasa humour mau datang. nati post entry yang karat
nih sume sebab package dugaan yang datang. apakah?
demam
batuk
selsema
fening lalat
sangat package
just lying on the bed.
tapi hidup sangat best juga. tara bosan sangat
sebab
kawan telah meng perkenalkan filem melayu lagi kepada saya
(thanx to fazry. see! aku dah tulis name ko nih pakcik. puas ati?? haha)
walaupun ko dok jauh kat toronto. still taw cerita melayu. tak macam aku. hadesss
ekh. bukankah kate macam tak da mood tadi? harharhar
ok lah. mau sambung men tengok cerita melayu yang lain.
OFF.


p/s: i can say cerita i'm not single tuh quite ok lah. 3 bintang aku bagi. huu

Friday, December 12, 2008

au revoir

hari ini sangat men seronok. kenapakah? kerana dapat ber foye-foye bersame rakan-rakan tercinta. sangat seronok tapi sangat meng jahanam jugalah hari ini. sebab sangat penat secara total. so kalo nak digabungkan. ia menjadi. men seronok yang meng jahanam kan secara total. harharhar.

together-gether bersama rakan tercinta adalah sangat men seronokkan. kerana. dapat bergelak jahanam bersame-same. dapat makan secara pukal (dan secara free jugalah. thanx to aliah. sedap cake tadi. cake free memang la sedap bukan. wahaha) see. rakan-rakan adalah sangat pemurah. (sudah lovey dovey kepada rakan) boleh bertepuk terajang dengan rakan-rakan. (jangan harap nak buat perkara nih pada mak bapak korang. hoi! mintak penampar ke hah? anak durhaka taw tak!) boleh bergelak versi syaitonnn tanpa rasa segan silu (muahahahha. icon devillish) dapat makan secara lahap tanpa segan silu (tak yah nak cover sangat macam makan depan pakwe korang. dok cuit-cuit. pastu kate kenyang. padahal perot dah maen lagu rock neh!!) err. kenape point di atas hanya sebut pasal gelak secara syaiton jahanam dan makan secara lahap yang pukal? harharhar. macam takda nak buat perkara lain lah selain dari makan dan bergelak jahanam? hushhh. banyak sebenarnya. tapi aku suka perkara yang dua inilah. haha. perangai cam jahanam bukan. tapi takpa. bukan jahanam sangat pun sebab takda nak wat aktiviti men jahanam ini selalu sangat. bile berjumpe dengan rakan-rakan lame yang jahanam sahaja (err. rakan-rakan saya tidak jahanam hoccay!) banyak word jahanam la paragraph nih. ish3

perkara lain yang kami ber together-gether ialah mengambil gambar!! YA! take a photo. of course lah hayyoh. sangat men rugikan lah if tara amek gambar apabila ber together-gether. bukan selalu dapat ber together-gether. tapi malangnya. takda dapat meng upload gambar dalam blog juga. sebab bukan pakai camera handphone ku. see. handphone 'mahal' memang camni lah. gambar menjadi sangat lawa apabila di snap. so low profile lah kan.
aku cam rase tak seronok la nak bace paragraph nih. apsal la weak sangat ayat aku malam nih. ohho. dah 3.48 am padan la. otak dah masuk air

kami ber together-gether seharian kerana men celebrate kepemergian rakan kami. hoi-hoi! bukan mati lah! hayyoh. simpang malaikat 44. rakan ku mau pindah rumah juga la. bukan mati. aisyah. au revoir....
rasa memang sangat weak malam nih. err. pagi nih. memang otak beku habes. selsema!!! tak sukeeeee

Wednesday, December 10, 2008

diligent

demam suda tara meng hinggap juga. sangat berterima kasih pada diri. err. Allah first. alhamdulillah. kemudian baru pada diri sendiri. penat la hayyoh lompat katak sampai berpeluh. kemudian melompat katak di tangga rumah lagi. (jangan percaye sangat. tuh sume mentipu jugak) pastu guling2 katak dari tangga atas sampai ke tangga bawah. (err. katak ley guling2 ke?? hahhaa :icon gelak guling2)

selepas dah bersyukur2. syukurr. syukurr. syukur ya allah. syukurrr alhamdulillah (nyanyi lagu raihan jap) pastu aku bermain internet lak. demam pun bermain tenet. takda nak terjejas sangat pun. tetap bermain tenet dengan aktif walaupun demam. harharhar. err. takda idea sebenarnye mau men tulis ape. tapi tulis jua sebab buhsan yang teramat. takda perkara berpekdah sangat nak dibuat kat rumah. (ekh. ye ke?) ade banyak sebenarnye tapi aku yang malas. haha. hanya bertapa depan pc dan laptop dengan wat perkara takda berpekdah seperti

+ ber ym
+ ber facebook
+ ber friendster
+ ber men games
+ ber uang (?) harharhar
+ ber uk (?) harharhar lagi
+
+
+
+
+
+
+ memang banyak gile perkara takda berpekdah aku buat sampai takda nak tertulis. harharharhar lagi. lagi dan lagi (suke men tulis harharhar sekarang nih. harharhar. harharhar. tapi macam buruk la bukan gelak camtu)

ey. ade sebenanye perkara berpekdah yang aku wat bile bermain tenet nih taw. cume. cam takda nak beritau sangat kat umum. sebaaaabbb. seeebaaaab. sebab. cam segan la. aku nih kalo tunjuk keburukan diri memang no 1. tapi kalo kebaikan diri cam no 1 dari belakang. (eceh) cam nak tunjuk diri tuh bagus sangat la hah shikin?? haha. aku memang bagus pun!!! (saje nak kasi korang rase aku rendah diri tapi sebenarnye tak. aku kan tinggi. bukan tinggi hidung hoccay. tinggi budi pekerti. haha) cam bosan la plak bace ayat yang aku wat nih. cam membazir. cam rasa nak STRIKE!!!! contohnya :

+ mem bace article islamic (wow. rase diri muslimah sejati la plak. huu) www.iluvislam.com
+ mem buat exercise english. see! sangat bermanfaat hoccay. www.toeflgoanywhere.org
+ mem google cari template blogger. nih tergolong dalam perkara berfaedah hoccay. sebab. memberi keindahan kepada blog. bile blog indah. ia sedap dipandang dan dibaca. so bile sedap dibaca. ia mendatangkan ramai pembaca. bila ramai pembaca membaca ia... cam malas lak pulak nak menyambung. korang sambung lah sendiri ekh. harharhar
+ mem godeh resipi masakan di www.iluvislam.com godeh sahaja. sangat berguna kerana. bila 'men'godeh ia akan mendatangkan rasa terliur. kemudian rasa ingin merasa. bila ingin merasa maka keinginan ingin men try test cuba untuk buat resepi tersebut akan timbul.

sekiannnnn. itu jek perkara berfaedah yang aku dapat cari setakat ini. see! terbukti lah! di sini saya ingin menegaskan. bahawasanya. berinternet lebih banyak keburukan daripada kebaikan!!
maka saya dari pihak 'pembangkang' (penuh maksud nih) membangkang barisan kerajaan yang masih menegakkan benang yang basah bahawa berinternet lebih banyak keburukan daripada kebaikan. err? apakah?

ok. ayat2 membazir dah dibuat di atas. so. takyah la nak membace sangat. sebab sume tuh takda kene mengena dengan tajuk entry. harharhar. tajuk entry kan diligent. diligent bermaksud rajin. rajin menggoreng orang la bukan. harharhar. takda nak menggoreng sangat pun sebab di atas semuanya fakta bukan auta!

ok. hanya ingin menyatakan aku sedang diligent. sangat diligent kerana meng praktis english. men google TOEFL test dan membuat test tersebut. woah. sangat rajin bukan. so nak sambung lah kerajinan aku nih. k off! mau buat TOEFL test.

Monday, December 8, 2008

up up and away

ades. kapla manyak pusing juga sikalang. macam mau pecah juga ada. takda kesian punya demam. takda mau kasi warning juga mau datang. syuh2. aku tak mau demam!!! huwa. siyes. sakit gile kepale nih. tetibe jek dapat demam. kenape ley demam?? (kena wat colour merah sebab memang siyes punya misteri nih-cakap dengan riak muka yakin)

(buat icon tanda soal sebab macam takda nak tahulah bagaimana boleh menterdapat virus ini)
(?) kalo nak kate men ujan. TAKDA.
(?) berjangkit dan terjangkit dari orang. TAKDA.
(?) banyak buat kerja. TAKDA.

+ hanya mentolong mak memasak di dapur pada waktu pagi raya (iaitu pagi tadi)
+ kemudian berlepak2 bergoyang kaki dan perut kerana kekenyangan memakan rendang adalah. tiada berbuat apa2 juga yang mendatangkan virus2 demam ini. oh tidak. oyya. mungkin. mungkin lah kan. lepas dah wat kerja and berlepak seharian kat rumah. tapi takda berapa nak rehat. (ekh. ye ke? lepak tuh bukan rehat ke?? err..)
+ kemudian mendrive kan Wan (my hadek-adek bawah aku) ke jusco (fetch his gurl - aisyah. sweet gurl) then hantar both of dem gi city square. DAMN. jammed!! seb bek sekejap jek. jalan nak masok singapore yang jammed. ek ekh. telah mencerita aktiviti harian pulak. bukan kah mau mencari sebab kenapakah boleh demam? err. terpesong sudah. takpa2. macam biasa. aku maapkan. err?? hahaha. (suke aku lah. page aku. tak suka bace boleh..... YA. betul tu. keluar lah dengan suka. harharhar)

erm. pokok nya kenapa ya bisa demam?? err. tak pe lah. malas nak fikir lah kenapa boleh demam. terima je lah. macam aku pernah cakap dulu. bukan ke penyakit ni penghapus dosa. so. aminnnnn. terhapus dosa aku. (sedar diri ada banyak soda dosa) walaupun tak da selalu sedar and nak ngaku kesalahan sendiri tapi bab ngaku berdosa memang aku no 1 k. insaf2. banyak dosa. isk3. dosa banyak. banyak2 dosa. dosa2 banyak. dosa sangat banyak. sangat banyak dosa. (tak payah nak bace ulang2. same jek tuh. aku saje nak kasik nampak banyak word dosa. supaya nampak cam banyak dosa. dosa banyak. dosa2 banyak. banyak2 dosa. dosa yang banyak. harharhar.) erm. ayat di atas tuh ayat pembaziran. so kite strike lah. sape soh bace. kan aku dah strike. jangan salahkan aku sebab aku dah strike. kan dah strike sape soh salah kan aku. jangan lah bace. hahahahha. bes nye buat ayat pening2 lalat. sebab kepala pun dah pening2 lalat sebenanye. lalat2 pening. pening2 lalat. lalat yang pening. lalat naik tinggi. tinggi lagi. dan lagi. up. up up lagi. occay. up up and awayyyyy. lalat collapsed kepeningan. x_X

Sunday, December 7, 2008

cinta karpet

N3 kali nih nak kutuk-kutuk sket. sket jek. tak banyak pun. aku paling tak suke tibi RTM!! mengapakah? sebab:

* rancangan ntah pape
* siaran tak bagus langsung. kejap ok. kejap tak ok.
* pembace berita atau reporter yang bercakap tak bes langsung. aku cakap lagi bes (bajet bagus)
* kalo berita jek mesti kua politic. (mengampu tak habes2!!)
* cube upgrade sket colour kat tibi tuh atau wat pembaharuan sket. ades. style 60-an tol la. camne nak maju camni. kate gemilang 2020! ntah pape!
* pelakon yang berlakon cite ntah pape jugak! expression muka. OUT! baik amek aku je yang belakon (see! bajet bagus lagi)
*
(banyak sangat sampai tak tertulis. HarHarHar)
*
*
* banyak lagi yang perlu diubah. market la sket beb! walaupun dilabel tivi kerajaan. kerajaan skunk dah 50 tahun merdeka. kate dah jadi negara membangun. dah maju. teknologi dah maju. tapi tivi negara tak maju2. huh. wat malu la!!

ok. setakat itu saja caci makian saya. erk. bukanlah nak kutuk sebenanye. tuh kutuk membina. so. tak lah rase berdosa sangat. erk. tak rase berdosa pun (sebab rase diri sangat betul secara total). owh. cop3. bukankah N3 tuh tulis cinta karpet? ade kene mengena kah ngan ape aku tulis kat atas nih??? err. hoccay let me story-story ekh

sebenarnya. tengah hari tadi watching-watching tibi with my mum. takde cerita bes. sangat buhsan. kemudian. tangan nih gatal-gatal. bukak chanel RTM. (huh. bukak jugak) hayyoh. bukak je la. bukan nak mentengok sangat pun. (tak nak ngaku kalah) bukak je tibi RTM. kat tibi kitaorg tivi 1 la kirenye. bukak je tv 1. ade cerita karpet. aku dok gelak dengar tajuk cerita nih. (dalam ati: cam klaka. tengok je la. takde cerita bes pun skunk nih) dok la tengok cerita tuh ngan mak aku. and ahha. tambahan. ngan akak aku skali. first2 tengok. huh! memang kutuk abes. pelakon die. OUT! macam aku cakap la kan kat atas tadi tuh. memang takde expression muka. akak aku cakap. "Camni lah pelakon murahan" peh. kalo aku jadi pelakon tuh and dengar akak aku cakap camtu. haish. sentap!. haha. erk. melalut sudah. k sambung2. pastu. tengok gak crite tuh. sampai abes lagik tuh u. memang klaka na mampos la crite tuh. so takda la rase nyesal sangat mentengok. pelakon lelaki dalam cerita tuh yang menghidupkan cerita la. kalo takda die. tak h(see. aku promote tv3 k. hoccay. tv3!! err. Dato Farid!! amek saya jadi pekerja anda. haha)ingin aku nak dok bertapa bukak tibi RTM. haha. kalo nak tengok cerita nih silalah carik kat mane2 yerk. memang bley layan ar. harharhar. memang lawak. tapi kalo korang carik sampai lobang cacing pun blom tentu dapat kot. pasal tivi RTM nih mane berteknologi sangat cam tv3. siap ade website. kalo nak review cerita2 yang ade kat tv 3 ley carik kat sini. ley mentengok secara on9 lagi tuh. memang class nyah! (eceh) so. layarilah www.tv3.com.my

sekian. suke word nih sekarang. sekiannn. cam bes. sekiannnn. shikin!! sekian klua sekarang. ok2 sekiannnnnnnnn.... (HarHarHar)

selamat hari raya aidil adha

yesterday night. my family and i balik kampung and visit my nenek!!! shayang sama nenek. (betul-betul shayang sama nenek hoccay! bukan sebab tiap kali balik kampung dapat dwet jajan dari nenek. err. ade sikit mentipu di situ. hey! betul2 shayang nenek la!!) colour tulisan ta berape nak jelas sebab cam malu lah nak ngaku. erk.. hey!! i really shayang my nenek!! icon hug: hug nenek. balik kampung just for a shortwhile. sorry nenek. this year we are celebrating raya at homey domey. we have to help orang surau to korban those kerbau orrr lembu. emm. i'm not so sure. erk. why i talk2 like this ha?? haha. but i like to talk2 like this. sheronok. hoccay. continue story. before balik to homey domey. we are taking our dinner at simpang renggam. those foods are super duper delicious. if i'm not mistaken the restaurant name is arina's tomyam restaurant. we ordered like we are not eatin for the whole year. haha. but dun worry bcoz of WE ARE STARVING. all those lauk-pauk finish. HABES. LICIN. until we are licking those pinggan-minggan. (exaggerate). excluded me. cam tak da selera sangat. dunno why. but i've finish my part. (suami soleh. suami soleh. kene habiskan lor. huu)

after sampai homey domey. i'm totally collapsed. change my cloth and off to bed. erk. da collapsed pastu bley tuka baju plak?? cam ade sedikit mentipu lagi di situ. haha tapi takpe aku maapkan. erk?? HAHa sekian... itu sahaja lah pertandingan cerita daripada saya untuk kali ini. terima kasih kerana membaca cerita dogeng saya. mungkin lain kali wanna cerita-cerita like this juga. macam sheronok!! talk-talk like pakcik makcik singaporean style. i like. i like. haha. erk. dah cakap sekian tadi kan. err. k sekian..terima kasih..sekian..berape banyak kali sekian da. (shikin. get out!!)

Thursday, December 4, 2008

hati sayu..

bismillah..

hati sayu..kenapakah? dah setahun kita bersama. setahun kita bersama. saling mengejar ilmu. tanpa mengenal erti penat jemu. ingatkah kau lagi. kita bersama menempuh onak duri. di tanah gersang mengutip semangat diri. kini semuanya tersimpan dalam sanubari. (gubah sendiri..huu)

lagu ni. lagu kita. setahun kita bersama. hanya setahun. singkat. tapi sesingkat itulah yang mengiratkan kita semua. aku takkan pernah lupa

kita bersama. jalankan aktiviti kolej. banyak halangan. dugaan. tapi kita tempuh bersama. dicaci. dimaki. tapi tuh semua pengajaran. pengalaman. yang tak mungkin kita dapat dari tempat lain. aku takkan pernah lupa.

kita bersama. sebuah pasukan. dalam kem. laungkan "No matter what!!!" takkan pernah ku lupa.

kita bersama. menyanyikan lagu ukhuwah. ya. UKHUWAH. jangan pernah lupa isu ini. huu
aku takkan pernah lupa.






last but not least. (sebak sangat. tak tau nak tulis pe dah) hayatilah lyric lagu ni..

ku layarkan kerinduan. di lautan memori
mengimbau kenangan indah. yang menyentuh emosi
masih segar di ingatan. saat mesra berputik
hadirmu bawa sinaran cahaya inspirasi

c/o
sahabat..
kau sesungguhnya. temanku..
dikala suka dan lara
tika ku buntu diselubungi sendu
kau tiupkan ketabahan untuk ku ukir senyuman
bagaikan embun hilang diterbit fajar
kau pergi jauh mengejar cita
menggapai redha yang Esa

Duhai sahabat dengarkanlah bicara hati ku ini
biarpun jarak memisahkan namun tiada noktah kasih
biarlah waktu menentukan nilai ukhuwah yang terjalin
teruskan lah perjuangan hingga darah terakhir

repeat c/o

dan aku..
masih di sini terus mendaki pucak tertinggi hidupku
dan aku..
terus menanti saat yang manis
akan berulang kembali
sahabat....


>>>>aku takkan pernah lupa<<<<

Friday, November 14, 2008

rindu-rinduan

apakah? hehe. jangan berpikiran negatip kamu semua! aku rindu-rinduan sama ini blog jugalah. tada rindu lain juga. tiada sapa yang mau dirindui kerana apakah? apa-apa lah. aku cume nak menganounce kat blog aku nih

AKU CUTI SELAMA DUA MINGGU HOCCAY! I'LL BE OFF IN TWO WEEKS!!

err. tak sampai dua minggu pon sebab one week dah cuti tanpa membuat announcement juga. kenapa off? haiyo. kerana wa peliksa la. itu exam. pahamkah? haa. bukan tak boleh memblog bile exam week cume nati rase diri berasa sangat gagah dan riak sebab macam dah bajet bagus sangat. tak g study tapi dok men internet. err. macam SEKARANG nih lah. sangat gagah la bukan. lagi berapa jam mau exam analytical chem tapi boleh berpoye-poye bersame laptop tersayang. shikin memang genius-mius. tengok! haa kan da riak tuh. aku da cakap. haa. ades

erm. tuh je la yang aku nak tulis ntok N3 kali nih. takpe2. korang-korang jangan la rindu-rinduan kat aku sangat blog aku sangat. weekend nih aku post N3 lagi. bak kate orang. kalo asyik mempost N3 jek. maka nya (slang endon jap) takde la rase blog korang dinanti-natikan. (masalahnye. ade ke orang nanti2 kan post aku?? haha)

ek ekh. buku analytical chem aku melambai2 la. iye2 i come. i come..

Wednesday, November 5, 2008

rumahku syurgaku

apakah??? betul lah. rumah ku syurga ku. haha. tada motif betol lah. kenape tetibe cakap pasal rumah plak neh?? kenapakah? sebab sekarang aku kat rumah la hayyoh. sangat bergoyang kaki padahal tengah exam week. bukankah suda kate exam fever. itu bukan aku lah hayyoh. exam week pon tara rase takot. (SHIKIN!!! pergi bace buku sekarang!!)

sangat menjahanamkan lah apabila balik rumah nih. kenapakah? bukankah semua orang kate bile balik rumah jek like heaven-heaven only. heaven bile bukan time exam lah hayyoh. nih ko balik time exam. memang sangat menjahanamkan lah nati. sebab apakah? sebab:

>>ko tak bace buku
>>dok mensurf internet
>>tada kuat iman untuk mentengok buku secara bertapa
>>tengok tibi sahaja
>>men game
>>asyik turun naik (kejap2 downstairs. kejap2 upstairs)
>>sangat buhsan (kerana tiada orang. ekh. engkau bukan orangkah?? err. sume tada dalam rumah. aku sorang juga ada. sume work n pergi skola juga la hayyoh!)
>>asyik ber'ym' atau memberi testi kepada orang secara serang-serangan
>>men'google' mende2 tak pekdah. (seperti htc. damn want it!!!)

tengok!!! suda kate jangan balik rumah la hayyoh!!! SHIKIN!! balik UTM malam ini juga!!

Tuesday, November 4, 2008

demam bolaaa!!! err??

hehe. saje jek tulis demam bola. actually demam exam. haha. tapi aku takda nak demam pekse juga. buat apakah mahu demam2. orang genius mius mane ley demam ketika exam. hanya lepak2 saje bukan. haha. angkuh sungguh ayat itu. tadi baru abes satu paper. (ala baru satu jek dah nak kecoh). ey. suke aku la. aku nak cakap jugak aku da lepas satu paper. sangat lega satu bahagian dalam hati. haha. lepas nih ada lagi ampat paper mau kasi jawab. spectroscopy (warghhh!!). management. (target hafal jawapan exam lepas2. haha). analytical chem. (banyak nak kene bace nih. and buat exercises je la). physical chem (adehhh. banyak derive2 equation. takpa2 SHIKIN BOLEH!!!)

hoccay. mau study spectro. tapi mau makan dulu. tapi lepas makan mau balik utm. jumpa lecturer koQ. anta report negara malacca al-fonso al-dibuqaque (suda kate saya seorang yang bertanggungjawab bukan) lepas itu baru mau study lah. manyak halangan ntok berstudy nih taw. haish. takpa2. cobaannnnnn....

Tuesday, October 28, 2008

eat-eat time

hari ini sangat memenatkan. tapi dah 2.30 am but i'm still can't sleep. lepas nih memang berazam nak study. huu. erm. pagi tadi ade bengkel fasilitator for the next camp. basic leadership camp o8. kat negara pahang darul al-cameron de highlands. haha. pastu malam tadi. baru lepas pergi dinner with my friends. rye, risha (my roomate) , farhana meizo etc. ramai lagi lah. kitaorg men'diva' sangat dan mengambil gambar (lagi!!) secara pukal. kalo ade aku memang gambar tuh sure menjadi lawa punye lah. (sangat perasan lah ko shikin hayyoh!)

hipotesis: jika shikin ada di dalam gambar, maka gambar akan menjadi semakin lawa. wahahhaa.

interferens: hayyoh. tak ingat la plak. ini silibus primary school dulu la. kalo nak wat juga experiment nak tau hipotesis diterima atau tak. silalah buka buku darjah2 balik. haha (takde pekdah korang bukak balik. so terimalah hipotesis aku tuh bulat2. itu yang aku mahu!!! *gelak guling-guling*)

sangat ingin mendownload mengupload gambar2 tersebut termasuk trip to negara malacca al-fonso al-dibuqaque tapi tiada kesempatan itu memberi. maybe esok. tapi tiada janji. mahu jumpa encik pua'at. mau ambil itu gambar dari trip malacca juga. mau masuk dalam report. adess.. sudah start ayat2 itu mahu keluar. hey ayat putar belit. jangan keluar kau!! (aku kasi warning nih!!)

aku tara tahu mau tulis apa juga. kepala suda manyak pusing. wa sikalang ha. mau itu juga baca buku. final dekat suda juga. oleh itu, marilah kita membaca buku. (nyanyi-nyanyian lagu mari membaca. mari kawan. kita membaca. mari rakan. timba ilmu dengan membaca. itulah perjuangan sambutlah seruan. jadikan. membaca gaya waawasan. SUDAH!! ENOUGH!!) haiya. wa talak tahan sama diri wa juga bila sula melalut wo. wa kalo melalut manyak fenin itu kepala juga. oleh itu, (oleh itu lagi) wa talak manyak cakap lagi. wa mau off ini blog. wa mau setadi woo. ok la. wa sikalang setadi juga. cau-cin-cau...

(jika anda pening teruskanlah membaca berulang-ulang kali kerana itulah tujuan saya untuk N3 kali ini. ingin membuat anda-anda semua pening. jika pening. saya berjaya. jika tidak. saya berjaya juga. kerana saya tidak pernah KALAH. Wahaha.)

[ risha. rye. me *saje wat aksi gedix. rye yang suro]

Sunday, October 26, 2008

seethe with excitement!!!

sangat menggembirakan. mengujakan. menyeronokkan. melazatkan. apakah?? seronok sangat3 pergi negara malacca al-fonso al-dibuqaque semalam. yesterday was really fun. sangat banyak mengamibl gambar secara poyo tetapi lawa (lagi-lagi apabila saya yang menjadi modelnya. wahaha) sangat unsangkarable terhadap budak-budak kelas fotografi. kerana apakah? kerana sebelum ini di dalam kelas sangat tidak bercakap. seperti batu-batu semuanya. like stone-stone only. mungkin kerana class adalah memboringkan. terperuk di dalam kelas dan tiada practical. ya! sangat amatlah membohsankan. baiklah. untuk N3 kali ini saya akan menceritakan gambarajah aktiviti semalam.

8.10 pagi - menaiki bus dengan excitednya. sebelum itu... yaa! wajib mengambil gambar. bukti bertolak dengan bus. (kena masok dalam report nih taw! saya selaku s/u memang amat bertanggungjawab. HaHa)

9 lebey-lebey (terlupa nak tengok jam) : break kejap kat machap untuk breakfast. saya hanya membeli air marigold berperisa cokelat dan air mineral sahaja. kerana. jual-jualan di sana. TIADA ROTI. HUH!! ntah pape. patutnya perlu jual roti 50sen ke apa ke. apa-apalah asalkan namanye ROTI. kan saya sangat penggemar roti. sangat keciwa bila machap tiada roti. BAN MACHAP!! wahaha

lepas break 20 minit: naik bus semula dan teruskan perjalanan ke malacca al-fonso al-dibuqaque. tiba-tiba: aimi telah mengcall saya dan mengatakan beliau terover sleep dan terlepas bas. maka beliau akan mendrive secara gila ke malacca untuk berpoya-poya bersama kami. HaHA. (apalah kau. sapa suroh tido lambat semalam. huu nasib baik ko nak datang kalo tak aku sorang je la perempuan. (ade budak perempuan melayu len juga sebenarnye. tapi yang poyo-poyo cume aku ngan aimi jek. lelain tuh bajet ayu sangat. tak amek gambar kat lua. mereka hanya bersopink dan berjalan-jalan)

11.45 tgh hari: tiba di malacca al-fonso al-dibuqaque (adeh. penat tulis nama negara nih) turun bus. dan yaa! of courselah kami mengambil gambar apabila sudah tiba. sangat excited!
gambar ada dua versi. versi pertama diambil oleh budak bernama 3 sepuloh ringgit. hambek kau aku bold nama kawww. HAHA! (nati saya akan ceritakan kenapah name beliau begitu. check it out!) versi kedua diambil oleh saya sendiri. sangat lawa. superpower photographer woman la katakan. (angkat bakul!)

12.00 hingga ntah la sampai ke petang (penat la tulis-tulis waktu nih) : berjalan-jalan mengambil gambar bersama acad (kawan sekelas fotografiku yang poyo na mampos. haha) kami berjalan bergroup pada awalnya berpoye-poye dengan acad dan budak-budak 3 sepuloh rinngit tetapi kami telah tiba-tiba berpecah dan terberpoye-poye pula dengan group ayeng, helmi, ustaz farid, dan mozart.

tidak mengapa. kami sangat gembira juga. tetapi sangat aneh bukan. saya seorang sahaja perempuan.(sebelum aimi sampai. YAA! memang sangat superpower. sangat gagah berpoye-poye bersame lelaki-lelaki yang tak berapa nak gagah. haha. tapi. jangan risau. (risaukah?) saya telah mengambil atau mencurik atau lebih sedap. menculik. seorang budak cina perempuan (classmate fotografi gak) untuk berpoye bersame kami agar saya tidak dicop DIVA YANG GATAL. (owh mana mungkin!)

sangat lawa bergambaran di sana. memanjat bukit st. paul dan bergambaran secara suka ria. saya akan mengupload gambar-gambar di sana jika ada kesempatan. (jika kesempatan mengizinkan). sudah penat bersuka ria secara bermandi peluh. kami membuat misi kedua (tidak disuruh oleh encik pua'at tetapi kami merancang sendiri) iaitu misi mencari McD.

sangat lawak la hayyoh. kami sangat lapar. muke sume dah macam dinasour kelaparan mencari mangsa. kami pun masuklah dataran pahlawan mega mall. berjalan dengan yakin (merasakan kami telah berpuloh kali pergi tempat tuh) mencari di mana tempat makan. tiba-tiba. ayoyo itu ah moi telah hilang juga. maka. aku dan acad telah dibuli untuk mencari ah-moi itu. (ta gune ko ayeng!. Haha) misi mencari ah-moi telah berjaye. kami meneruskan misi mencari McD. pusing punya pusing last2 jumpe pak guard.

ayeng : pakcik. McD kat mane ek?

pak guard: adek jalan terus pastu belok kiri. McD kat luar megamall nih.

huh. padan la tak jumpe2. kemudian kami dengan penuh keghairahan pergilah ke McD tersebut. masuk2 je. BAPAK ARH! ramai gile orang. tapi saya sungguh bijak bestari. bukankah sudah kate saya ini genius-mius. aku dan acad serta ah-mio telah membuli balik mozart, helmi dan ayeng untuk mengorder makanan. ustad farid baik maka kami tak buli beliau.

dah dapat makanan dan kami makan secara lahapnya. aimi call die dah arrive malacca. woah! sangat lipas kudung ko mendrive. aimi jumpa kamiorang di McD tersebut dan kami makan secara pukal beramai2. kemudian sambil bermakan-makan. kami menjalani proses suai kenal. (proses suai kenal?) iyalah. bukan kah sudah bilang. kami di dalam kelas stone-stone saja. haha. maka ta kenal satu sama lain. maka berlaku la perbualan serang-serangan. (ade ke patot panggil aku fatimah. tak tau name. tanye la. hayyoh!. tapi kalo tak kenal panggil aku angelina jolie ke ok la lagi. hapalah. Wahaha)

lepas makan. kami bersambung perpoye. aimi sangat semangat. maka kami terikut-ikut semangat beliau untuk mengambil gambar. beliau juga telah membawa tripod beliau bersame. WAH! sangat bergune. dan juga membawa windmill yang sangat chumel berserta lolipop yang juga santek. bergambaran bersama windmill dan lolipop santek adalah sangat menggembirakan.

dah penat bergambaran. kami memasuki megamall untuk memakan aircond sopink complex tersebut. then. ada show lah! kami mentengok show bersempena deepavali tersebut dengan ghairah sambil mengambil gambar. mereka (rujuk kepada lelaki) sangat teruja kerana dancers tersebut adalah sangat tersexy. GATAL! sedang mengambil gambar tetibe terjumpa budak-budak 3 sepuloh ringgit. jejak kasih kembali bersame diaorang.

kemudian aku berkate: laaa. korang mengambil gambar di dalam sopink complex ni je ke. (haha. hambik kaw)

budak 3 sepuloh ringgit berkate kembali: ape plak. kitaorang penat. pastu masuk la dalam nih.

yok yo-O je tuh. selepas show kami bersopink sebentar. masuk kedai PADINI. tiada kasut menarik. kemudian VOIR. tiada juga kasut menarik. saya FRUST!. tetibe nampak baju best di BRANDS OUTLETS. t-shirt yang menarik hati saya tersebut ade gamba camera yang sangat santek. price: 3 of RM50! woahhh!! sangat murah. hati ini telah berbelah bagi. mau kasutkah atau t-shirt tersebut. saya mendecide tiada mau membeli t-shirt. keluar sopink complex dan berjumpa dengan mereka-mereka kembali di tepi McD. bertogether sebentar sambil tunggu encik pua'at dan bus. kemudian. budak 3 sepuloh ringgit datang dan mencarik fasal kepada saya.

budak 3 sepuloh ringgit: kitaorang shopink. bes. g kedai batman. voir (tayang-tayang beg plastik yang ta berapa nak lawa tuh depan aku)

aku/saya: hek eleh. amek gambar dalam sopink complex memang lah sempat sopink. kitaorang amek gambar kat lua secara gagah taw. (tetibe aku tengok baju diaorang. ekh. macam kenal baju putih berpicturekan camera nih. tapi kat mane ek. HAHA.) aku terus jerit.

aku/saya: ekh. macam kenal la baju korang nih. HAHAHA. baju 3 sepuloh ringgit!!! (saje kurangkan price tuh. bia rase hina sikit. macam orang sakai lah bile beli baju 3 sepuloh ringgit)
haha. lawak2. weh budak 3 sepuloh ringgit! tade baju len ke nak beli hah!. hahaha (gelak jahat sambil guling-guling depan diaorang: exaggerate lah ko shikin)

budak 3 sepuloh ringgit: adeh. kantoi. hoi! mane ade 3 sepuloh ringgit. 3 lima puloh ringgit hoccay.

aku/saya: alah ingat aku heran ke sepuloh ke lima puloh ke. yang penting korang memang sakai. amek gamba dalam sopink complex jek. wahahah (saje mencarik fasal dengan diaorang)

dah abes gaduh. encik pua'at datang dan kami sume mengambil gambar LAGI sebelum pulang. excited nak amek gamba. aku menyelitkan diriku yang comel ke depan. sambil memegang aimi punye windmill. buat muke comel. tapi budak 3 sepuloh ringgit tak puas ati ngan aku. die curik windmill itu. aku amek lolipop dan mengketuk kepala beliau. (ekh. perlu ceritakah? haha) owh cop2. tetapi. saya, acad dan aimi berpulang dengan menaiki keta aimi. maka. saya masuk sopink complex balik selepas mereka-meraka menaiki bus dan saya telah membeli juga baju 3 sepuluh ringgit tersebut erk. BUKAN! 3 lima puloh ringgit. baju santek!!! saya suka.

kami pulang secara bersuka ria di dalam kereta sambil bergurau senda kasar. haha. mereka sangat lawak. saya juga berlawak sama bersama mereka. kami tiba dengan jayanya ke UTM pada pukul 8 lebey. pulang ke bilik. mandi. dan tidur. PENAT LA HAYYOH!!





pssss:oh nama budak 3 sepuloh ringgit ni sebenarnya aizul marcello. (if i'm not mistaken) sekian. ekh cop. kawww punye gambar lawa weh. ntok contest en puaat tu aku up-up nama kau sebab tu kau menang. kau kena belanje aku wehhhh. (err. bukan kau baca pun blog aku ni -_-") ok bye.

Friday, October 24, 2008

tired..tired

kenape tired-tired nih?? baru balik joggin ngan syasha n emil (alien!!!) wahaha. padan muke ko emil. caras aku lagik. suke nak kate aku pakai baju pelik2 and baju mengandung. hayyoh itu pesen juga la. buta fesyen tol la ko nih. haha. tetibe teringat lak pasal comment aku kat new hair emil. actually bukan nak kate new hair die tuh buruk. cume agak pelik sikit jek. meh aku cerita sikit.

tempat kejadian : dalam bilik kuliah DK7, N24.

seorang budak berjalan turun ke meja kuliah lecturer ntok mengambil sehelai kertas (ayat skema dowh)

aku: ekh rye. alien mane tuh?? cam pelik jek si emil wat rambut camtu.

rye : aah. buruknye..

al-kisah. nak dipanjangkan cerita. jumpe si emil lepas kuliah. depan stall makcik samosa. haha. makcik tuh dapat gelaran samosa sebab die punye samosa bes. tapi disebabkan aku tak suke samosa sangat so tak berasa nak panggil die makcik samosa sangat. hayyoh melencong sudah. o.k sambung story tadi.

aku: ekh emil. new hair ekh. aku ingat alien mane tadi.

rye : aah la weh. buruk la ko wat camtu

emil: buruk sangat ke?? ayang. (point to syasha) buruk ke??

syasha: mane ade buruk. ok je la.

then after that. memang tak sangka my word (sebut emil alien) tuh wat die over thinking about 3 days tak senang duduk. hayyoh! memang metroseksual tol la ko nih emil. haha. lawak2. tapi pasni lagik la aku mencaras2 kat ko la emil. haha. sakit hati bile mencarik pasal dengan ko tapi ko yang slalo mencarik pasal dengan aku. aku kena la lawan. kerana aku takmo kalah. mane boleh kalah la hayyoh. aku gagah lagi perkasa. ingat tuh! haha.

esok nak pergi malacca!! sangat tara sabar. yuhhuuuu malacca here i come! nak lepaskan tensen. satu tensen suda lepas juga. weee. tak payah present spectroscopy. i luv u prof satapah!! (ketika ini sahaja) haha. sebelum itu suda banyak kutuk sama dia (tapi kutuk di dalam hati juga) puji tak dalam hati. puji die kene lantang (untuk membodek. :P)

esok. kene beli-belian sedikit di malacca. mesti sume orang pon mahu ole2 tapi...masalah kewangan negara la hayyoh. salahkan minyak naik. (watdehel) sandal suda putus. huwaaa. sandal vincci yang ku sayang. so kene beli sandal baru (ini yang tak sedey bile sandal putus. haha) nak shopink mende lain juga. tapi tara boleh kerana kewangan tara stabil (suda ku bilang bukan. no money no talk)

hocay lah. belum mandi lagi. haha. selepas itu mau siapkan surat-suratan (apakah?) kem kepimpinan tukar tempat pulak. will be held at cameron. weee. tapi aku la jadi mangsa. membuat surat-suratan penukaran dan segala. adeh. takpe2 suda tugas. being responsible because it is ur responsibility. jadi bertanggungjawab sebab ia tanggungjawab kamu.

weee lagi. kerana akan pergi tiga negara
. (3 negara????)
YA. tiga negara. esok ke negara malacca alfonso di al-bueqaqi (ala. belajar sejarah dulu kan. alfonso al-dibukaki. lebey kurang camni la sebutannya). negara kedua adalah. pahang al-cameron de highland. (sedap jugak name camni). ketiga adalah kuala lumpur al-maksiatun negaratun (habes la aku kene buang negara lepas ni. haha)
p/S : rekaan semata-mata. ada kene-mengena ngan hidup dan tiada yang mati. hanyalah sekadar suka-suka. suka-suka tulis. dan suka-suka baca. blablabla bace balik header aku tuh. so. kalo tiada boleh terima gurauan secara suka. boleh keluar dari page aku secara SUKA. OUT sekarang!! haha.


baju yang emil kate aku mengandung. he said: modern mom sangat. cehh

Wednesday, October 22, 2008

sangat tensen la hayyoh

kapla banyak pusing la nowadays. tara tau juga kenapakah? ayoyo. sangat pening guna ini macam ayat juga. hahaha. ayat muthu suda keluar. aku sebenarnye sedang sangat tensen. tadi dah release skert sebab mendriving kereta sambil makan angin aircond. haha. berstory dengan ex-ro0mate aku mase kat matrik johor dulu. memang sangat hot la story die tuh cam tada rase mau balik rumah juga. tapi itu appa saya suda call juga suruh balik kerana suda pukul jam sebelas. ades. muthu.. muthu.. kenapa lah kau ajar aku cakap macam ni. (ingat! seperti yang telah diajar sebelum ini. kite perlu menyalahkan orang len atau mende2 sekeliling untuk... ya. betul tuh. kelemahan diri sendiri. pandaiiii)


aiseh. lari topic. sambung balik. balik kepada cite muthu tadi. erk. cerita ex-ro0mate aku tadi tuh. die story kat aku yang die ade kenal sorang dak nih name die pipit. erk. pipit?? lorh. aku kenal bangat sama ini anak. (versi endon plak dah..) camne boleh kenal sama itu budak?? bilakah? bagaimanakah? haa. budak nih pernah kerja same (cooperation) ngan aku kat sushi king dulu. btw. die kawan adek aku. story punya story. cam kesian plak story pipit nih. tunang die aiseh. sangat rude dan @$^*%(#(). ade ke patut die call kawan aku dan maki2 die tanpa usul periksa. padahal pipit tuh pangkat adik jek ngan kitaorang (ya. kami orang. bukan orang utan. bukan orang-orang) kesian pipit. mesti sangat tensen ngan tunang die yang actually family yang pilihkan. perempuan itu sangattttt mengongkong! sooo chingy!! sangat tak best la hayyoh. pity la u pipit. budak nih sangat baik, kelakar dan sangat3 best kawan ngan die. even age baru 18 but he's very matured. what i can do it's just pray for you lah kawan. hope you will get better life and happy ending afterall. insyallah. amin.


aku tengah tensen and sedey. tapi tada sape dapat reducekan. mahu ke***** hati (isi tempat kosong. fill in the blank. haha) menemankan hati. hanya mampu dibuat di dalam hati. tada mau susah and kacau2 him. i know deeply that he's busy doing the kinds of things. project. assignments. tests. and of course the final exam is coming afterwards. (aik. tada ayat muthu suda. ayat english juga keluar. <----ini juga ayat muthu la hayyoh)


sangat suka-suka sama ini ayat. suka-suka buat dan suka-suka baca. suda lama juga tada tulis perkataan suka. seperti suda melupakannye like kacang lupakan kulit
. (ayat2 merepek and kite boleh ape?? ya. STRIKEEEE!!!)


tak tau mau tulis ape sebenarnye. memang lost of words lately and sangat lam-pi (lambat pick up) maybe kerana kurang tidur. haa. mau bertiduran lah. aiyo macha. ekh salah. aiyo minachi. esok tada kelas juga. pergi sana belajar lah. final juga sudah dekat apa. aah la. ape lagi mari belajar!!!! (sangat poyo. nak men game burger shop lepas nih pastu study sket dan tidur banyak. wahahahha)

Friday, October 17, 2008

yihaaa..aribba2

nape wat sound camtu? bukan nak tiru ikhwan hot fm hoccay. i'm not copy cat kiss the rats. saya bukan salin kucing cium tikus. (?) actually nak melahirkan rase yang sangat best dalam diri nih kerana assignment dah berkurangan. wahhhh. sangat ajaib bukan. baru semlm kate banyak lagi tada abes ini hari kata sudah abes. sangat lipas kudung untuk siapkan sume kerja tuh taw tak. ades.

kesimpulannya : tara cukup tidur. huarghhh (menguap2 sambil post N3). dan sakit2 badan. (macam orang tua yang dah uzur) hayyoh sangat lah sakit. ini statement tara bohong punya. memang betol2 sakit woo. wa tara tipu2 punya. ape aku merepek nih. tuh la nih sume assignment punye pasal (tips: perlu salahkan mende2 sekeliling atau orang lain untuk menutup kelemahan diri) sebab tuh aku tak cukup tidur. sakit badan. sakit pale (migrain lately). sakit hati. sakit hempedu. sakit tulang-mulang. WOKEH. nak pergi merehatkan otak dan diri. mau pegi spa (in my dream) mau pergi tempat urut2 badan yang exclusive (hakikatnya pegi room kawan. dapat free service. haha)


Wednesday, October 15, 2008

postpone lagik..hahai

adeh. trip pegi melaka postpone lagik. hahai. sume bas punye pasal lah nih. kenapakah?? bas pulak yang dipersalahkan. yela. kalo bas boleh bawak kami pergi itu melaka. so, tarak hal untuk di postpone lah bukan. haa. memang salah bas lah kan?? kan?? haha. sangat merepek. yaa. sudah lame tidak memblog maka kite membuat mukhadimah merepak lah dulu baru sedikit seronok. *ape kaittt??*

herm. final dah nak dekat. memang kene struggle. yaaa!!! kita perlu struggle. dan sangat menguling2 kan diri kerana sangat tensen. kenapa lah dah nak exam baru kerja saje ngade-ngade nak datang. erk? itulah. sudah kate jangan tangguh la hayyoh. pretty your face (padan muka ko). ok. sikalang, kerja yang sikit2 mau habis. analytical chem report. analytical presentation. management tinggal print. photography!!! hayyoh. wa talak camera. ini bukan camera suka2. camera digital slr juga. hayooh2. sangat fenin kapala woo. ntah la. pandai la nak idop. ape yang aku dah buat tuh hantar je la. but if i have a chance to do better I WILL do even better. cume itulah. serba kekurangan. tiada camera. tiada masa. tiada idea. sume tiadalah. ok tiada kata-kata lain juga yang mahu dilontarkan. mengapakah? kerana TIADALAH! banyak plak tanye. ok. OFF!!

Tuesday, October 7, 2008

many pretty ur face

ade la satu malam nih. kami berhadek beradek bermain penjahanaman bahasa. haha. sangat jahanam. apakah? haa tuh lah. sebenarnye semua ni untuk mencantikkan bahasa melayu yang sedia ada (fake giler!!) contohnya. ala macam word selalu yang aku gunakan lah. suka-suka. happy-happy. kitaorang (kami memang orang) main mende nih sangat lah boleh menajamkan kepala hotak. taw x?? so takde la rase jahanam sangat. haha. aktiviti memecahkan perot ade la.

aku: suka-suka pergi bertuah. happy go lucky.

akak aku: banyak chantek muka ko. many pretty your face. wahaha. nih paling lawak.

adek aku: masa sedang berlari keluar. time is running out.

aku: bakar tengah malam minyak. burn the midnight oil.

akak aku: cry over spilt milk. nanges kat tumpahan susu. watdehel??

adek aku: head over heels. kepale melepasi kasut tinggi. memang dah lepas pon kan. ntah pape.

aku: keep an eye on him. simpan satu mate kat die. erk??

akak aku: lend me your ear. pinjamkan saya kamu punye telinge. nak wat ape??telinga kamu putuskah???

adek aku: never bite the hand that feeds u. jangan gigit tangan yang dah beri kamu makan. err. aku bukan hanjing gila hoccay!!

aku: put your foot in your mouth. masukkan kaki kamu ke dalam mulut. ewwww. hahahaha

lawak2. macam2 lagi lah kitaorg men sampai semput jadinye. wahaha. erk. ALAMAK!!! dah pukul TIGA. k roger and out. gotta go now. ade discussion spectroscopy. huwaaa. tak siap lagi. padan muke aku. don't procrastinate k. but i'm not proscrastinate sangat.(sangat??) kan sudah beritahu itu kerja menghilangkan diri setelah meng'hupdate' ke windows 2007. sangat JAHANAM!!

Sunday, October 5, 2008

balik UTM

kene balik UTM..huwaaa..tak bes lor. tapi yang bestnye tak boring. hapekebende aku mengarut nih. STRIKE!! erm. yang penting aku sedang sedih berduka lara. kerana apakah? kerana semua assignments aku HILANG!!! uwaaaa~ jahanam tol punye windows 2007. erk. kenapakah jahanam? aku install 2007. pastu ingat dapat buat assignments best secara pukal pastu try la using that software. TAPI. len plak jadinya. erm. nak buat camne. it's happened olredi loo. PASRAH. masalahnya. mende tuh dah nak kene SUBMIT. mati aku. die me. so aku kene siapkan secara lipas kudung dari petang nih sampai malam. HUARGH!! pastu this week ade test and quiz secara pukal. ades2. naik raye memang tak menyeronokkan. cume yang seronok aku akan pergi MELAKA. melaka trip!! weee~ i hope that trip will 'kick out' all the sadness. all the worries. all the bad2 feeling. huu~

Saturday, October 4, 2008

happy hari raya

raye. raye. raye. saya suke raye!!! erk. tuh ari kate tada suka same raye. saya memang tada suka sama raya bile ade mende-mende yang tak best happen jek. saya suka raya sebab:

+_+ dapat dwet raye loo. even tak sebanyak dulu. wuu~
+_+ dapat makan lomang. ketupat. lodeh. rendang. sedapppp.
+_+ dapat beraya secara pukal. berkonvoi dengan pak itam family. wee~
+_+ dapat menghambik gambar raye secara poyo bersame hadek beradek. bukan slalo dapat kumpul sesame. so time ni lah nak bergambar berpoyo-poyos
+_+ dapat jumpe nenek yang ku chinta. muahx3
+_+ dapat jumpe sepupu sepapat walau tak rapat. anak sepupu yang comei2. abes pipi diaorang aku keje kan. wahaha
+_+ dapat rase suasana kampung yang tada sesak dengan pencemaran alam. pencemaran bising.
+_+ dapat mengayakan baju kurung ala-ala diva terhadap horang-horang kampung. maka diaorang akan rase aku sangat diva dan teruja melihat ku. whahah. aku jalan je diaorang pandang. tau la aku cun lagi comel. (hoccay2. aku tak over lagi dah)

erm. rasenye tuh je la. aku malas nak list lebey2 kang korang tak larat nak bace plak. (tada idea dah sebenarnye). hoccay lah. aku nak bersiap-siap. mahu meng'hupdate' ruang tamu pula. tak memasal menjadi orang gaji sementara. akak aku la ni. kawan-kawan die mau datang ke rumah beraye dan aku dilantik menjadi orang gaji sementara. ceh. takpa. perlu bersabar. sekali-sekala jadi orang gaji. tada hal punya. (actually terhutang budi kat die because dah pinjamkan baju raye kat aku. orang tada baju raye lah katekan. erk. bukan tada lah. tapi.. hayyoh malas mau cerita. nak tau bace N3 lepas)

Thursday, September 25, 2008

balik raye

erm.. sume orang dah balik raye. aku jek lom balik. wahha. uma dekat bagai ape yang nak susah dowh! ngeee~ tapi tak best gak. ntah ek. rase makin besar makin tak best raye.

aku: "aku rase tak seronok langsung nak raye. apsal korang seronok sangat ha. bukak2 lagu bagai"

frens: "ko rumah dekat memang la (ade kene mengene ekh??). ko happy2 kan la diri tuh baru la rase excited"

aku: "ntah la. dah takde kampung. ade kampung. tinggal satu tapi tak excited gak. dah la baju raya tahun ni besar bagai!!! uwaaa.."

conclusionnya. aku takde mood sangat untuk berasa beraya.kerana:

X baju raya sangat lah besar bagi diriku yang sikit punye comel gile

X adek aku (wan: third. bawah aku) 2nd day raye dah balik uitm @*$*% uitm

X akak aku balik 1st raye

X dah besar!!! dwet raye dah decrease!! uwaa

X aku tak taw la kenape aku takde mood sangat2

k dah2. aku nak tengok cite witch yoo hee dengan roomate aku. menghappykan diri. wee~

Wednesday, September 24, 2008

ape kate surveyyyy

memandangkan aku agak rase suam-suam kuku kebuhsanan. maka N3 kali nih berbentuk survey2. ntah rase macam best jek nak jawab. huu~

1. Has anyone ever told you you have pretty eyes?
ade ke?? kalo ade rasenye mate die juling kot. wahaha.

2. How long have you been breathing?
sejak aku tau ape itu breathing. erk? apakah?

3. What have you learned lately?
erm. ape ek. aku kan genius takde mende nak belaja lagi dah. wahaha *bongkak*

4. How many pillows do you like to use?
berape2 pon boleh. yang penting aku boleh tidur ngan lena. (takde bantal pon lena gak). tapi aku rase satu pon dah cukop. dua pon bleh la. erm dua setengah ke. err??

5. Do you like cheese cake?
sangat suke woo!! secret's recipe cheese cake. *yummy* nasib baik memblog time malam kalo tak tergoda aku.

6. Do you trust people too easily or not enough?
erm. ntah ek. agak2 muke tulus suci murni bleh la percaye kot. kekadang ikot aura dalaman gak *wadehel* instinct

7. What's the color of the soap in your bathroom?
aiseh. gua tak main la sup2 ke soup2 nih. shower gel la beb. ngee~

8. Do you ever bite your lip?
kejadahnye?? sakit bibir aku yang munggil lagi seksi bak angelina jolie nih.

9. What brand of body lotion do you use?
body shop. nivea ok gak. pakai lotion tangan (baby johnson) ntok badan pon bley kan. haha

10. Should country music die?
die! die! kill! kill! erk. love peace no war.

11. When was the last time you cried?
takde last nye. aku sedey aku nangis la (tak menjawab soklan)

12. Are you ticklish?
ape menatang nih?? (bukak dictionary jap). oic. ai sensitip kat pinggang and certain abdomen. amaran! jangan cube nak geletek2 ai. silap ari bulan. lebam biji mate (ikot style iklan digi kat radio)

13. Are camera phones worth it?
berguna kot. tapi kalo nak tangkap gambar lobang idong secara jelas memang tak berbaloi

14. Are there too many commercials on TV?
agak la. itu saya tidak suka. itu iklan kadang2 bikin ini kapla pusing juga. (bukan pusing. tengah syok2 layan cerita. tengah best part. tetibe iklan. bikin panas ati woo. potong btol. rse nak bakar jek tibi)

15. When was the last time someone said something that really bothered you?
bile itu orang cakap sangat menyakitkan ati la hayyoh. tapi saya tetap sabar dan sentiasa cumel serta ayu serta anggun bergaye (?)

16. Do you have a crazy side?
ade ke?? sume biase juga. secara total ai memang perfect. (sangat bohong. mane ade orang perfect la hayyoh!)

17. Do you ever keep arguing even when you know you’re wrong?
semestinya! haha. head stone. kepale batu la sometimes

18. Do long distance relationships work?
jauh mane tuh?? 1 depa? 3 langkah? 4 hasta?? wahah

19. Scuba diving or Skydiving?
dua-dua pon saya mahu!!! sangat suka sama adventure acticities

20. What do you like people to call you?
shikin sudeyh. tapi diaorg suke panggil ai dengan name japan. ai taw la muke ai cute cam japan (hoccay boleh muntah sekarang!)

21. Do you type your bulletin subject before or after?
ape soklan nih. malas nak fikir. soklan membazir. bile membazir kite perlu?? ya. STRIKE

22. What are you listening to?
dengar ade mende ketak-ketik. ketak-ketik. (suasana seram) owh. tangan aku rupenye. type N3 ni lah.

23. Is any part of your body sore?
apakah? tidak mungkin!! aku pon tak tahu apakah yang tidak mungkin. wahaha

24. Do u wanna fight wit anyone rite now?
kan sudah bilang tadi. love peace no war la hayyoh. ko ingat aku nih BUSH semak ke. suke cari2 gadoh.

25. Are you missing anyone?
sudah semestinya anda dan maggi. err. ayat iklan. parents. kengkawan yang kapla tara betul dan.. dan.. tuh saja lah hayyoh! ramai2 rindu nati tiada keluar lagu rindu2. err. ayat tiada motif. STRIKE!!! sangat suka sama strike2 ayat. wahha

ades. tangan sudah lenguh. otak tiada berfungsi. hormon adrelina kurang merembes. kekurangan keterujaan (teringat subjek spectroscopy plak. sok ade class dr satapah!!) mari kita tidur!!