Followers

>

Thursday, September 25, 2008

balik raye

erm.. sume orang dah balik raye. aku jek lom balik. wahha. uma dekat bagai ape yang nak susah dowh! ngeee~ tapi tak best gak. ntah ek. rase makin besar makin tak best raye.

aku: "aku rase tak seronok langsung nak raye. apsal korang seronok sangat ha. bukak2 lagu bagai"

frens: "ko rumah dekat memang la (ade kene mengene ekh??). ko happy2 kan la diri tuh baru la rase excited"

aku: "ntah la. dah takde kampung. ade kampung. tinggal satu tapi tak excited gak. dah la baju raya tahun ni besar bagai!!! uwaaa.."

conclusionnya. aku takde mood sangat untuk berasa beraya.kerana:

X baju raya sangat lah besar bagi diriku yang sikit punye comel gile

X adek aku (wan: third. bawah aku) 2nd day raye dah balik uitm @*$*% uitm

X akak aku balik 1st raye

X dah besar!!! dwet raye dah decrease!! uwaa

X aku tak taw la kenape aku takde mood sangat2

k dah2. aku nak tengok cite witch yoo hee dengan roomate aku. menghappykan diri. wee~

Wednesday, September 24, 2008

ape kate surveyyyy

memandangkan aku agak rase suam-suam kuku kebuhsanan. maka N3 kali nih berbentuk survey2. ntah rase macam best jek nak jawab. huu~

1. Has anyone ever told you you have pretty eyes?
ade ke?? kalo ade rasenye mate die juling kot. wahaha.

2. How long have you been breathing?
sejak aku tau ape itu breathing. erk? apakah?

3. What have you learned lately?
erm. ape ek. aku kan genius takde mende nak belaja lagi dah. wahaha *bongkak*

4. How many pillows do you like to use?
berape2 pon boleh. yang penting aku boleh tidur ngan lena. (takde bantal pon lena gak). tapi aku rase satu pon dah cukop. dua pon bleh la. erm dua setengah ke. err??

5. Do you like cheese cake?
sangat suke woo!! secret's recipe cheese cake. *yummy* nasib baik memblog time malam kalo tak tergoda aku.

6. Do you trust people too easily or not enough?
erm. ntah ek. agak2 muke tulus suci murni bleh la percaye kot. kekadang ikot aura dalaman gak *wadehel* instinct

7. What's the color of the soap in your bathroom?
aiseh. gua tak main la sup2 ke soup2 nih. shower gel la beb. ngee~

8. Do you ever bite your lip?
kejadahnye?? sakit bibir aku yang munggil lagi seksi bak angelina jolie nih.

9. What brand of body lotion do you use?
body shop. nivea ok gak. pakai lotion tangan (baby johnson) ntok badan pon bley kan. haha

10. Should country music die?
die! die! kill! kill! erk. love peace no war.

11. When was the last time you cried?
takde last nye. aku sedey aku nangis la (tak menjawab soklan)

12. Are you ticklish?
ape menatang nih?? (bukak dictionary jap). oic. ai sensitip kat pinggang and certain abdomen. amaran! jangan cube nak geletek2 ai. silap ari bulan. lebam biji mate (ikot style iklan digi kat radio)

13. Are camera phones worth it?
berguna kot. tapi kalo nak tangkap gambar lobang idong secara jelas memang tak berbaloi

14. Are there too many commercials on TV?
agak la. itu saya tidak suka. itu iklan kadang2 bikin ini kapla pusing juga. (bukan pusing. tengah syok2 layan cerita. tengah best part. tetibe iklan. bikin panas ati woo. potong btol. rse nak bakar jek tibi)

15. When was the last time someone said something that really bothered you?
bile itu orang cakap sangat menyakitkan ati la hayyoh. tapi saya tetap sabar dan sentiasa cumel serta ayu serta anggun bergaye (?)

16. Do you have a crazy side?
ade ke?? sume biase juga. secara total ai memang perfect. (sangat bohong. mane ade orang perfect la hayyoh!)

17. Do you ever keep arguing even when you know you’re wrong?
semestinya! haha. head stone. kepale batu la sometimes

18. Do long distance relationships work?
jauh mane tuh?? 1 depa? 3 langkah? 4 hasta?? wahah

19. Scuba diving or Skydiving?
dua-dua pon saya mahu!!! sangat suka sama adventure acticities

20. What do you like people to call you?
shikin sudeyh. tapi diaorg suke panggil ai dengan name japan. ai taw la muke ai cute cam japan (hoccay boleh muntah sekarang!)

21. Do you type your bulletin subject before or after?
ape soklan nih. malas nak fikir. soklan membazir. bile membazir kite perlu?? ya. STRIKE

22. What are you listening to?
dengar ade mende ketak-ketik. ketak-ketik. (suasana seram) owh. tangan aku rupenye. type N3 ni lah.

23. Is any part of your body sore?
apakah? tidak mungkin!! aku pon tak tahu apakah yang tidak mungkin. wahaha

24. Do u wanna fight wit anyone rite now?
kan sudah bilang tadi. love peace no war la hayyoh. ko ingat aku nih BUSH semak ke. suke cari2 gadoh.

25. Are you missing anyone?
sudah semestinya anda dan maggi. err. ayat iklan. parents. kengkawan yang kapla tara betul dan.. dan.. tuh saja lah hayyoh! ramai2 rindu nati tiada keluar lagu rindu2. err. ayat tiada motif. STRIKE!!! sangat suka sama strike2 ayat. wahha

ades. tangan sudah lenguh. otak tiada berfungsi. hormon adrelina kurang merembes. kekurangan keterujaan (teringat subjek spectroscopy plak. sok ade class dr satapah!!) mari kita tidur!!

Tuesday, September 23, 2008

tension bagai!!!

sangat tension secara total!!!! tetibe itu kelija melambakkan dirinya terhadap aku. sabar2. aku tetap maintain cun. wahhaha. esok plak ade dua quiz satu test. okeh!! shikin boleh!! chiayo3.
ape lagi. pergi lah kau!! buat exercise sane.

Sunday, September 21, 2008

suka-suka

aku tak tau lah nape lately suke sangat ngan perkataan suka nih. maybe disebabkan aku nih seorang yang suka-suka pergi bertuah (happy-happy go lucky) kot. hahaha. suka-suka!!


saya sangat suka sama itu suka!! suka juga suka sama saya. mari kite suka-suka.
IDOP SUKA-SUKA!!

can't wait this thursday

sangat suka!! ini thursday kami juga keluar itu berbuka sama dr. marcus (rye yang panggil sir camni. last-last aku pun terikot) sangat suka!!! terima kasih same inci rye kerana sudi mengajak saya yang cumel ni ntok teman beliau. tetibe terfikir. macam betul plak kata vicky. supposedly i can't interrupt them. TAPI. saya nak jaga nama baik kawan saya. saya TETAP kene pergi (padahal. tak pergi pon tak pe. mane bleh! rugi woo. makan pree. hahaha)


hoccay. mau kemas itu bagasi beg juga. mau pulang kolej. ada meeting kol 10.30 malam. adess

saya juga suka video

suka video?? video apakah? apa-apa video la janji best. haa. ni ada satu video best. erm. tapi. sebelum bagi link ni. diingatkan!! jangan salah paham! ini hanyalah sekadar tontonan umum. iaitu kata lain. other words. tonton secara suka. tak suka tak payah tonton. ada suka? err. ada pahem?? http://www.youtube.com/watch?v=Fc3TxbLwUyI&eurl=http://www.malaysiakini.tv/2008/data/play2.php

saya suka ambil photo!!!

*kadang2 akan bahasakan diri saya (bile baik) kadang2 aku (bukan bile jahat sebab rase lagi best guna aku time tuh) so. tak ada masalah bahasa di sini*
sangat teruja secara total!!! kenapakah? owh. kerana saya ada feveret activity suka yang baru. sangat suka. PHOTOGRAPHY. haa. sangat menarik bukan? saya mengambil gambar secara suka-suka. dan ini mendatangkan perasaan suka secara total. dah lepas snap gambar. edit skert gune adobe photoshop cs3. pastu kebabom!! gambar menjadi semakin lawa!! sangat suka!! (kenapa suka guna perkataan suka. kenapakah? tak bolehkah? aku punya suka lah!)
hoccay. aku semakin suka sehingga melonjak2 macam beruk. err. sangat la burok bukan. maka untuk tidak memburukkan aku yang sebenarnye cumel ini aku akan kawal perasaan dengan pergi study. study?? apakah?? ya! study. boleh menenangkan jiwa. hoccay
STUDY SEKARANG SHIKIN!!!

Saturday, September 20, 2008

post secara suka

dah lama tak memblog lagi. haish. jadi nak apakah? (ayat broken) bukan tidak mahu memblog tapi masa memang tidak mengizinkan. (alasan) betul lah. ini bukan satu penipuan (bulan-bulan pose mane baik menipu) *bulan puasa saja kah tidak menipu* (?). (ayat membazir jadi perlu distrike) aku banyak gila kerja atau name lainnya assignment. ada pahem?? assignment itu telah berlambak-lambak seperti gunung tetapi gunung tidak sepertinya. itulah. procrastinate lagi. apakah? tak tahu bukak dictionary. saje bagi word bombastick. nak tunjukkan aku nih memang genius. *angkuh*) siapakah procrastinate? akulah. *padan muka aku*

apa lagi. pergi lah kau buat kerja sana!!! (monolog dalaman). hoccay. hoccay. sampai sini je. nati sambung balik. saju jam dari sekarang.

p/s : <<---dari dulu aku tengok orang tulis menatang nih tapi aku tak tau ape maksud die. bukan lah tak tau tapi kurang pasti (tak nak tunjukkan kelemahan diri. so kene bagi alasan). sebenarnye aku nak tulis bahawasanya aku dah boleh jadi cekgu english. apakah? ye lah aku dah bagi ajar satu perkataan baru hari ini. PROCRASTINATE. hahaha. hoccay. jangan lupe ya murid-murid esok cekgu akan ajar lagi satu perkataan baru hoccay!



Saturday, September 6, 2008

laughter is the best medicine

Reasons why I never visit my rich friend! Once while visiting a very rich friend, the maid approached me and.....

Question : What would you like to have...? Fruit juice, Soda, Tea, Chocolate, Capuccino, Frapuccino, or Coffee?

Answer : Tea please

Question : Ceylon tea, Indian tea, Herbal tea, Bush tea, Honey bush tea, iced tea or green tea?

Answer : Ceylon tea

Question : How would you like it? Black or white?

Answer : white

Question : Milk, or fresh cream?

Answer : With milk

Question : Goat's milk, or cow's milk

Answer : With cow's milk please.

Question : Freezeland cow or Afrikaner cow?

Answer : Um, I'll just take it black.

Question : Would you like it with sweetener, sugar or honey?

Answer : With sugar

Question : Beet sugar or cane sugar?

Answer : Cane sugar

Question : White, brown or yellow sugar?

Answer : Forget about the tea, just give me a glass of water instead.

Question : Mineral water, tap water or distilled water?

Answer : Mineral water

Question : Flavored or non-flavored?

Answer : I think I'll just die of thirst

:P :P :P :P

Rajin vs Malas

Aku semakin malas tapi yang rajin. Err. Apa itukah? HeHe. Aku semakin malas untuk membaca bahan-bahan ilmiah. Physical Chemistry book. Fund+a+mental Fundamental analysis book. Spectroscopy. Management. BlaBlaBla. Haa sungguh genius bukan buku-buku tersebut. Jika dikaitkan dengan aku. Maka aku genius mius kerana membaca buku tersebut (?) *wadehel* Masalahnya. Aku makin malas untuk menyentuh buku genius tersebut apatah lagi untuk membacanya. TETAPI. Haa. Ada tapi taw. Aku semakin rajin (laa. tadi kate malas tapi rajin pulak) *muthu btol la shikin ni* . daku membuka serta membaca blog-blog super duper yummy yang ada. mereka menDADAHkan aku!!! Aku gian ntok membaca blog diaorang. TIDAKKK. tahniah. korang berjaye mendadihkan. mendidihkan mendadahkan aku. *big clap*

Aku admire gile diaorang. (aku rasa tak bes gune word mereka. sangat skema nati occay) siapa diaorang tuh? kamu-kamu tak perlu tahu! Entry-entry diaorang sangat mengujakan aku!! Aku baca tiap-tiap hari. jam. minit. saat pon sanggop. Post la entry banyak-banyak lagi yerk. kompem aku tak hampakan korang. Err. Diaorang taw ke bile aku cakap camni??




Thursday, September 4, 2008

BENGANG GILE!!

arghhhh. malas nak post entry nih jika ikot ati. ini adalah kerana. aku dah penat-penat tulis entry yang berbentuk ilmiah serta best nak mati tapi internet mengong! tak autosave. nak publish tak boleh dan tiba-tiba. ENTRY AKU HILANG. begitu keciwa dan tertekan diri ku. maka aku post entry ini untuk melahirkan rasa tak puas hati!!!!