Followers

>

Wednesday, December 31, 2008

undilah saya. vote for me!!

entry kali nih kene sangat amat pendek. sudah naek sem baru. kuliah baru. lecturer baru. sangat busy mau study tapi mau hupdate blog juga jika kesempatan mengizin. ahha. mau berkempen juga untuk becoming pilihanraya. eceh. cam nak bertanding dalam perlimen pulak. hayyoh bukan lah. pilihan raya universiti lah.

UNDILAH SAYA UNTUK KEBAJIKAN ANDA KERANA SAYA AKAN BERJUANG UNTUK KEBAJIKAN MAHASISWA!!!!

Thursday, December 18, 2008

Awesome!!!



hoho. siyesly. sangat besh woo. opening ceremony die memang gerek. orang yang cume men tengok kat tivi pun kate bes apa lagi kami-kami yang pergi men tengok secara LIVE. mase memula sampai and dok dalam stadium memang boring nak mampos. cramp bontot (hoho. kurang sopan. STRIKE) cramp pinggul? erk. tak bes. cramp my butt taw. ye la. mane tak nye. dok kat situ berjam2. memang lame gile. kol 6 petang lagi kitaorang dah kena masok stadium. start majlis kol 9 malam. tak ke lamo gilo tuh. nasib baik la ade dak2 uitm wat perfomance ntok men havoc kan stadium. yo la tak da la boring sangat. tapi. hahai. ade yang tak hormat azan. nga maghrib dok sebok nak nyanyi. yang terkinja-kinja tuh satu hal lagi. taw la excited wat persembahan tapi behave urself. agak malu la diaorang terkinja-kinja after da ceremony. ish3.

tuh sume tak penting. yang penting memang sangat men seronok men tengok opening ceremony on that night. havoc gile. and i wonder how much they get paid for that perfomance. kitaorang yang just men tengok nih pun dah dpt rm 100 or rm 150. mawi, zahid and shafinaz wat persembahan. i can say mawi bes la. but zahid nyanyi live siap lari-lari turun pentas and he's cool man!! gosh!! syafinaz suara soprano die memang no doubt. superb!! but then i can say shahrizal yang nyanyi lagu reaching for the stars tuh memang happening. suara die sangat besh!! ingat kan lelaki. name shahrizal. bile bace pamplet yang dapat kat stadium perempuan daa. huu. sangat ingin meng upload gamba2. tapi kesempatan tara memberi. mungkin nati. sekarang mau buat kejaan juga yang tiada mau menghabes. aik? sem break pun ada kerjaan? ada!! sangat banyak. occay mau update account. OFF.

Monday, December 15, 2008

lying on the bed

tak da rasa mau nak meng hupdate sangat blog
tak da mood
tak da rasa humour mau datang. nati post entry yang karat
nih sume sebab package dugaan yang datang. apakah?
demam
batuk
selsema
fening lalat
sangat package
just lying on the bed.
tapi hidup sangat best juga. tara bosan sangat
sebab
kawan telah meng perkenalkan filem melayu lagi kepada saya
(thanx to fazry. see! aku dah tulis name ko nih pakcik. puas ati?? haha)
walaupun ko dok jauh kat toronto. still taw cerita melayu. tak macam aku. hadesss
ekh. bukankah kate macam tak da mood tadi? harharhar
ok lah. mau sambung men tengok cerita melayu yang lain.
OFF.


p/s: i can say cerita i'm not single tuh quite ok lah. 3 bintang aku bagi. huu

Friday, December 12, 2008

au revoir

hari ini sangat men seronok. kenapakah? kerana dapat ber foye-foye bersame rakan-rakan tercinta. sangat seronok tapi sangat meng jahanam jugalah hari ini. sebab sangat penat secara total. so kalo nak digabungkan. ia menjadi. men seronok yang meng jahanam kan secara total. harharhar.

together-gether bersama rakan tercinta adalah sangat men seronokkan. kerana. dapat bergelak jahanam bersame-same. dapat makan secara pukal (dan secara free jugalah. thanx to aliah. sedap cake tadi. cake free memang la sedap bukan. wahaha) see. rakan-rakan adalah sangat pemurah. (sudah lovey dovey kepada rakan) boleh bertepuk terajang dengan rakan-rakan. (jangan harap nak buat perkara nih pada mak bapak korang. hoi! mintak penampar ke hah? anak durhaka taw tak!) boleh bergelak versi syaitonnn tanpa rasa segan silu (muahahahha. icon devillish) dapat makan secara lahap tanpa segan silu (tak yah nak cover sangat macam makan depan pakwe korang. dok cuit-cuit. pastu kate kenyang. padahal perot dah maen lagu rock neh!!) err. kenape point di atas hanya sebut pasal gelak secara syaiton jahanam dan makan secara lahap yang pukal? harharhar. macam takda nak buat perkara lain lah selain dari makan dan bergelak jahanam? hushhh. banyak sebenarnya. tapi aku suka perkara yang dua inilah. haha. perangai cam jahanam bukan. tapi takpa. bukan jahanam sangat pun sebab takda nak wat aktiviti men jahanam ini selalu sangat. bile berjumpe dengan rakan-rakan lame yang jahanam sahaja (err. rakan-rakan saya tidak jahanam hoccay!) banyak word jahanam la paragraph nih. ish3

perkara lain yang kami ber together-gether ialah mengambil gambar!! YA! take a photo. of course lah hayyoh. sangat men rugikan lah if tara amek gambar apabila ber together-gether. bukan selalu dapat ber together-gether. tapi malangnya. takda dapat meng upload gambar dalam blog juga. sebab bukan pakai camera handphone ku. see. handphone 'mahal' memang camni lah. gambar menjadi sangat lawa apabila di snap. so low profile lah kan.
aku cam rase tak seronok la nak bace paragraph nih. apsal la weak sangat ayat aku malam nih. ohho. dah 3.48 am padan la. otak dah masuk air

kami ber together-gether seharian kerana men celebrate kepemergian rakan kami. hoi-hoi! bukan mati lah! hayyoh. simpang malaikat 44. rakan ku mau pindah rumah juga la. bukan mati. aisyah. au revoir....
rasa memang sangat weak malam nih. err. pagi nih. memang otak beku habes. selsema!!! tak sukeeeee

Wednesday, December 10, 2008

diligent

demam suda tara meng hinggap juga. sangat berterima kasih pada diri. err. Allah first. alhamdulillah. kemudian baru pada diri sendiri. penat la hayyoh lompat katak sampai berpeluh. kemudian melompat katak di tangga rumah lagi. (jangan percaye sangat. tuh sume mentipu jugak) pastu guling2 katak dari tangga atas sampai ke tangga bawah. (err. katak ley guling2 ke?? hahhaa :icon gelak guling2)

selepas dah bersyukur2. syukurr. syukurr. syukur ya allah. syukurrr alhamdulillah (nyanyi lagu raihan jap) pastu aku bermain internet lak. demam pun bermain tenet. takda nak terjejas sangat pun. tetap bermain tenet dengan aktif walaupun demam. harharhar. err. takda idea sebenarnye mau men tulis ape. tapi tulis jua sebab buhsan yang teramat. takda perkara berpekdah sangat nak dibuat kat rumah. (ekh. ye ke?) ade banyak sebenarnye tapi aku yang malas. haha. hanya bertapa depan pc dan laptop dengan wat perkara takda berpekdah seperti

+ ber ym
+ ber facebook
+ ber friendster
+ ber men games
+ ber uang (?) harharhar
+ ber uk (?) harharhar lagi
+
+
+
+
+
+
+ memang banyak gile perkara takda berpekdah aku buat sampai takda nak tertulis. harharharhar lagi. lagi dan lagi (suke men tulis harharhar sekarang nih. harharhar. harharhar. tapi macam buruk la bukan gelak camtu)

ey. ade sebenanye perkara berpekdah yang aku wat bile bermain tenet nih taw. cume. cam takda nak beritau sangat kat umum. sebaaaabbb. seeebaaaab. sebab. cam segan la. aku nih kalo tunjuk keburukan diri memang no 1. tapi kalo kebaikan diri cam no 1 dari belakang. (eceh) cam nak tunjuk diri tuh bagus sangat la hah shikin?? haha. aku memang bagus pun!!! (saje nak kasi korang rase aku rendah diri tapi sebenarnye tak. aku kan tinggi. bukan tinggi hidung hoccay. tinggi budi pekerti. haha) cam bosan la plak bace ayat yang aku wat nih. cam membazir. cam rasa nak STRIKE!!!! contohnya :

+ mem bace article islamic (wow. rase diri muslimah sejati la plak. huu) www.iluvislam.com
+ mem buat exercise english. see! sangat bermanfaat hoccay. www.toeflgoanywhere.org
+ mem google cari template blogger. nih tergolong dalam perkara berfaedah hoccay. sebab. memberi keindahan kepada blog. bile blog indah. ia sedap dipandang dan dibaca. so bile sedap dibaca. ia mendatangkan ramai pembaca. bila ramai pembaca membaca ia... cam malas lak pulak nak menyambung. korang sambung lah sendiri ekh. harharhar
+ mem godeh resipi masakan di www.iluvislam.com godeh sahaja. sangat berguna kerana. bila 'men'godeh ia akan mendatangkan rasa terliur. kemudian rasa ingin merasa. bila ingin merasa maka keinginan ingin men try test cuba untuk buat resepi tersebut akan timbul.

sekiannnnn. itu jek perkara berfaedah yang aku dapat cari setakat ini. see! terbukti lah! di sini saya ingin menegaskan. bahawasanya. berinternet lebih banyak keburukan daripada kebaikan!!
maka saya dari pihak 'pembangkang' (penuh maksud nih) membangkang barisan kerajaan yang masih menegakkan benang yang basah bahawa berinternet lebih banyak keburukan daripada kebaikan. err? apakah?

ok. ayat2 membazir dah dibuat di atas. so. takyah la nak membace sangat. sebab sume tuh takda kene mengena dengan tajuk entry. harharhar. tajuk entry kan diligent. diligent bermaksud rajin. rajin menggoreng orang la bukan. harharhar. takda nak menggoreng sangat pun sebab di atas semuanya fakta bukan auta!

ok. hanya ingin menyatakan aku sedang diligent. sangat diligent kerana meng praktis english. men google TOEFL test dan membuat test tersebut. woah. sangat rajin bukan. so nak sambung lah kerajinan aku nih. k off! mau buat TOEFL test.

Monday, December 8, 2008

up up and away

ades. kapla manyak pusing juga sikalang. macam mau pecah juga ada. takda kesian punya demam. takda mau kasi warning juga mau datang. syuh2. aku tak mau demam!!! huwa. siyes. sakit gile kepale nih. tetibe jek dapat demam. kenape ley demam?? (kena wat colour merah sebab memang siyes punya misteri nih-cakap dengan riak muka yakin)

(buat icon tanda soal sebab macam takda nak tahulah bagaimana boleh menterdapat virus ini)
(?) kalo nak kate men ujan. TAKDA.
(?) berjangkit dan terjangkit dari orang. TAKDA.
(?) banyak buat kerja. TAKDA.

+ hanya mentolong mak memasak di dapur pada waktu pagi raya (iaitu pagi tadi)
+ kemudian berlepak2 bergoyang kaki dan perut kerana kekenyangan memakan rendang adalah. tiada berbuat apa2 juga yang mendatangkan virus2 demam ini. oh tidak. oyya. mungkin. mungkin lah kan. lepas dah wat kerja and berlepak seharian kat rumah. tapi takda berapa nak rehat. (ekh. ye ke? lepak tuh bukan rehat ke?? err..)
+ kemudian mendrive kan Wan (my hadek-adek bawah aku) ke jusco (fetch his gurl - aisyah. sweet gurl) then hantar both of dem gi city square. DAMN. jammed!! seb bek sekejap jek. jalan nak masok singapore yang jammed. ek ekh. telah mencerita aktiviti harian pulak. bukan kah mau mencari sebab kenapakah boleh demam? err. terpesong sudah. takpa2. macam biasa. aku maapkan. err?? hahaha. (suke aku lah. page aku. tak suka bace boleh..... YA. betul tu. keluar lah dengan suka. harharhar)

erm. pokok nya kenapa ya bisa demam?? err. tak pe lah. malas nak fikir lah kenapa boleh demam. terima je lah. macam aku pernah cakap dulu. bukan ke penyakit ni penghapus dosa. so. aminnnnn. terhapus dosa aku. (sedar diri ada banyak soda dosa) walaupun tak da selalu sedar and nak ngaku kesalahan sendiri tapi bab ngaku berdosa memang aku no 1 k. insaf2. banyak dosa. isk3. dosa banyak. banyak2 dosa. dosa2 banyak. dosa sangat banyak. sangat banyak dosa. (tak payah nak bace ulang2. same jek tuh. aku saje nak kasik nampak banyak word dosa. supaya nampak cam banyak dosa. dosa banyak. dosa2 banyak. banyak2 dosa. dosa yang banyak. harharhar.) erm. ayat di atas tuh ayat pembaziran. so kite strike lah. sape soh bace. kan aku dah strike. jangan salahkan aku sebab aku dah strike. kan dah strike sape soh salah kan aku. jangan lah bace. hahahahha. bes nye buat ayat pening2 lalat. sebab kepala pun dah pening2 lalat sebenanye. lalat2 pening. pening2 lalat. lalat yang pening. lalat naik tinggi. tinggi lagi. dan lagi. up. up up lagi. occay. up up and awayyyyy. lalat collapsed kepeningan. x_X

Sunday, December 7, 2008

cinta karpet

N3 kali nih nak kutuk-kutuk sket. sket jek. tak banyak pun. aku paling tak suke tibi RTM!! mengapakah? sebab:

* rancangan ntah pape
* siaran tak bagus langsung. kejap ok. kejap tak ok.
* pembace berita atau reporter yang bercakap tak bes langsung. aku cakap lagi bes (bajet bagus)
* kalo berita jek mesti kua politic. (mengampu tak habes2!!)
* cube upgrade sket colour kat tibi tuh atau wat pembaharuan sket. ades. style 60-an tol la. camne nak maju camni. kate gemilang 2020! ntah pape!
* pelakon yang berlakon cite ntah pape jugak! expression muka. OUT! baik amek aku je yang belakon (see! bajet bagus lagi)
*
(banyak sangat sampai tak tertulis. HarHarHar)
*
*
* banyak lagi yang perlu diubah. market la sket beb! walaupun dilabel tivi kerajaan. kerajaan skunk dah 50 tahun merdeka. kate dah jadi negara membangun. dah maju. teknologi dah maju. tapi tivi negara tak maju2. huh. wat malu la!!

ok. setakat itu saja caci makian saya. erk. bukanlah nak kutuk sebenanye. tuh kutuk membina. so. tak lah rase berdosa sangat. erk. tak rase berdosa pun (sebab rase diri sangat betul secara total). owh. cop3. bukankah N3 tuh tulis cinta karpet? ade kene mengena kah ngan ape aku tulis kat atas nih??? err. hoccay let me story-story ekh

sebenarnya. tengah hari tadi watching-watching tibi with my mum. takde cerita bes. sangat buhsan. kemudian. tangan nih gatal-gatal. bukak chanel RTM. (huh. bukak jugak) hayyoh. bukak je la. bukan nak mentengok sangat pun. (tak nak ngaku kalah) bukak je tibi RTM. kat tibi kitaorg tivi 1 la kirenye. bukak je tv 1. ade cerita karpet. aku dok gelak dengar tajuk cerita nih. (dalam ati: cam klaka. tengok je la. takde cerita bes pun skunk nih) dok la tengok cerita tuh ngan mak aku. and ahha. tambahan. ngan akak aku skali. first2 tengok. huh! memang kutuk abes. pelakon die. OUT! macam aku cakap la kan kat atas tadi tuh. memang takde expression muka. akak aku cakap. "Camni lah pelakon murahan" peh. kalo aku jadi pelakon tuh and dengar akak aku cakap camtu. haish. sentap!. haha. erk. melalut sudah. k sambung2. pastu. tengok gak crite tuh. sampai abes lagik tuh u. memang klaka na mampos la crite tuh. so takda la rase nyesal sangat mentengok. pelakon lelaki dalam cerita tuh yang menghidupkan cerita la. kalo takda die. tak h(see. aku promote tv3 k. hoccay. tv3!! err. Dato Farid!! amek saya jadi pekerja anda. haha)ingin aku nak dok bertapa bukak tibi RTM. haha. kalo nak tengok cerita nih silalah carik kat mane2 yerk. memang bley layan ar. harharhar. memang lawak. tapi kalo korang carik sampai lobang cacing pun blom tentu dapat kot. pasal tivi RTM nih mane berteknologi sangat cam tv3. siap ade website. kalo nak review cerita2 yang ade kat tv 3 ley carik kat sini. ley mentengok secara on9 lagi tuh. memang class nyah! (eceh) so. layarilah www.tv3.com.my

sekian. suke word nih sekarang. sekiannn. cam bes. sekiannnn. shikin!! sekian klua sekarang. ok2 sekiannnnnnnnn.... (HarHarHar)

selamat hari raya aidil adha

yesterday night. my family and i balik kampung and visit my nenek!!! shayang sama nenek. (betul-betul shayang sama nenek hoccay! bukan sebab tiap kali balik kampung dapat dwet jajan dari nenek. err. ade sikit mentipu di situ. hey! betul2 shayang nenek la!!) colour tulisan ta berape nak jelas sebab cam malu lah nak ngaku. erk.. hey!! i really shayang my nenek!! icon hug: hug nenek. balik kampung just for a shortwhile. sorry nenek. this year we are celebrating raya at homey domey. we have to help orang surau to korban those kerbau orrr lembu. emm. i'm not so sure. erk. why i talk2 like this ha?? haha. but i like to talk2 like this. sheronok. hoccay. continue story. before balik to homey domey. we are taking our dinner at simpang renggam. those foods are super duper delicious. if i'm not mistaken the restaurant name is arina's tomyam restaurant. we ordered like we are not eatin for the whole year. haha. but dun worry bcoz of WE ARE STARVING. all those lauk-pauk finish. HABES. LICIN. until we are licking those pinggan-minggan. (exaggerate). excluded me. cam tak da selera sangat. dunno why. but i've finish my part. (suami soleh. suami soleh. kene habiskan lor. huu)

after sampai homey domey. i'm totally collapsed. change my cloth and off to bed. erk. da collapsed pastu bley tuka baju plak?? cam ade sedikit mentipu lagi di situ. haha tapi takpe aku maapkan. erk?? HAHa sekian... itu sahaja lah pertandingan cerita daripada saya untuk kali ini. terima kasih kerana membaca cerita dogeng saya. mungkin lain kali wanna cerita-cerita like this juga. macam sheronok!! talk-talk like pakcik makcik singaporean style. i like. i like. haha. erk. dah cakap sekian tadi kan. err. k sekian..terima kasih..sekian..berape banyak kali sekian da. (shikin. get out!!)

Thursday, December 4, 2008

hati sayu..

bismillah..

hati sayu..kenapakah? dah setahun kita bersama. setahun kita bersama. saling mengejar ilmu. tanpa mengenal erti penat jemu. ingatkah kau lagi. kita bersama menempuh onak duri. di tanah gersang mengutip semangat diri. kini semuanya tersimpan dalam sanubari. (gubah sendiri..huu)

lagu ni. lagu kita. setahun kita bersama. hanya setahun. singkat. tapi sesingkat itulah yang mengiratkan kita semua. aku takkan pernah lupa

kita bersama. jalankan aktiviti kolej. banyak halangan. dugaan. tapi kita tempuh bersama. dicaci. dimaki. tapi tuh semua pengajaran. pengalaman. yang tak mungkin kita dapat dari tempat lain. aku takkan pernah lupa.

kita bersama. sebuah pasukan. dalam kem. laungkan "No matter what!!!" takkan pernah ku lupa.

kita bersama. menyanyikan lagu ukhuwah. ya. UKHUWAH. jangan pernah lupa isu ini. huu
aku takkan pernah lupa.






last but not least. (sebak sangat. tak tau nak tulis pe dah) hayatilah lyric lagu ni..

ku layarkan kerinduan. di lautan memori
mengimbau kenangan indah. yang menyentuh emosi
masih segar di ingatan. saat mesra berputik
hadirmu bawa sinaran cahaya inspirasi

c/o
sahabat..
kau sesungguhnya. temanku..
dikala suka dan lara
tika ku buntu diselubungi sendu
kau tiupkan ketabahan untuk ku ukir senyuman
bagaikan embun hilang diterbit fajar
kau pergi jauh mengejar cita
menggapai redha yang Esa

Duhai sahabat dengarkanlah bicara hati ku ini
biarpun jarak memisahkan namun tiada noktah kasih
biarlah waktu menentukan nilai ukhuwah yang terjalin
teruskan lah perjuangan hingga darah terakhir

repeat c/o

dan aku..
masih di sini terus mendaki pucak tertinggi hidupku
dan aku..
terus menanti saat yang manis
akan berulang kembali
sahabat....


>>>>aku takkan pernah lupa<<<<