Followers

>

Wednesday, February 18, 2009

Antara Aku, Kau dan Dia

Tertarik dengan kata2 pujangga nih. grab kat page kawan. Jang! bes la word neh. aku amek k. huu

Aku
sering terlupa,

tentang diri Kau...mahu pun Dia...

apa yang beza, Aku dan Kau adalah seteru,

Aku dan Dia bukan sengketa,

Tapi...

persamaan nya,

Kau dan Dia tidak pernah melupakan Aku,

Kau sering di samping Aku,

Dia pula sangat sayangkan Aku,

terkadang kala, Aku menuruti kata-kata Kau...

tidak mempedulikan kata-kata Dia,

Dia marah, dan

Kau pula ketawa...

Aku benci pada Kau!


Aku meminta kepada Dia...

supaya jangan marah kepada Aku,

maafkan segala kesalahan Aku,

kerana Aku sangat lemah...

lemah & terpedaya dengan kata-kata Kau...

Aku pinta agar Kau di jauhkan dari Aku,

...jauh dari segala kata-kata Kau...

kata-kata yang membawa Aku kepada kegelapan & kesesatan yang nyata,

kesesatan yang dimurkai oleh Dia...


Aku berharap Dia masih sayangkan Aku..

masih mahu menerima Aku...

seorang hamba yang hina,

yang ingin bertaubat di atas dosa yang lalu...

hanya Dia yang Aku sembah, dan hanya kepada Dia Aku memohon pertolongan...

Ya Allah Ya Rabbi...


TETIKUS: SESUNGGUHNYA SYAITAN DAN IBLIS ITU ADALAH MUSUH YANG NYATA BAGI MANUSIA, MAKA BERMOHONLAH PERLINDUNGAN DARI DIA YANG MAHA KUASA SUPAYA KITA TIDAK SESAT DARI JALAN-NYA YANG BENAR...SALAM...

kawen.kawen..kawennn...

first of oll..wanna thx to cik rye..clap.clap.clap!!! curik question neh dari page cik rye..huu

1. How old are you?
~umur i baru semilan tahun maa. (sangat mentipu)

2.Are you single?
~single mingle. single is better double is trouble.
(nak masok unsur kimia sk8. aku kat singlet state. hohoho :P)

3.At what age do you think you'll get married?
~hmm..nak kawen umorrrrr..24 boley?? tapi tarak calon. ok!! borang dak klua. sila2. sape nak isi borang angkat kakiiii!!!

4.Do you think you'll marrying the person you are with now?
~hmm...kalo nak kawen masok minang skunk!!!..hahaha (gurau kasar neh)

5.If not, who do you want to marry?
~nak kawen ngan otomen ley?? huu. aku power rangers merah sswai kawen ngn otomen sebab die kaler merah gak. xnk otomen kale len. (otomen! ko dengar tak? cepat masok pinang aku!!err...)

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
~otomen kale itam and kale putih. adek beradek ngan otomen merah. (err..ade ke??. arhhh xkire. aku nak gak!!!)

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
~garden? beach? traditional? mane class... aku nak sanding dalam kapal terbang (airasia?? ape class..) hahahahha. sambil diiringi otomen2 yang terbang2..ohhoho bes2 (berangan. mate blink2)

8.Where do you plan to go on honeymoon?
~kat planet pluto. soh laki otomen aku tuh terbang g sane..fuhyooo..lagi sejuk dari kutub utara tuh...

9.How many guests do you think you'll invite?
~sapo2 la nak mai datang. datang2. datang jangan tak datang. pok cik. mok cik. atok. nenek. kakak. adek. akak punye sedare punya pakcik punya jirang sebelah rumah. (tapi! ha ade tapi. kaum otomen and power rangers je bley datang. yang len2 takle. hohoho)

10.Will that include your exes?
~exes? axes? exist?(wow. artis!) hoho. sapo2 lah. datang je. aku suke bersedekah bagi makan pree. hehehe

11.How many layers of cake do you want?
~lapis pertame indulgence cake. layer kedua. cheese cake. layer ketiga. pandan cake. layer keempat. pisang cake. layer kelima. cream cake. hohoohohohohoh. dasat2

12.When do you want to get married, morning or evening?
~tengah hari. hahaha. takmo2. terik doh.. nak 12 tengah malam ley?? baru bes.. (para tetamu. lek ar. malam masih muda. kita enjoy duluuuu..hahah) kompang malam2 buta. baru gempak. men bunga api skali. pastu button merah kat dada laki aku (otomen) baru la nampak merah menyala. macho tuhhh

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding?
~otomen taro..takpon lagu power rangers ar

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
~pakai kaki boley?? hahaha.. xmo2..wat kelainan skert. pakai gergaji. kapak. parang. (neh ntok tetamu) laser kaler merah. biru. ungu. fire2 (kaum kerabat otomen ngan power rangers) wah!! canggih2

15.Champagne or red wine?
~hah? chimpanzi? huu. nak air awan ley? kate sanding atas kapal terbang. suasana atas awan. kayangan gitu...

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
~fusyo..soklan neh saje nak soh tunjuk ke'gelojoh'an ekh.huu. kami akan hari2 honeymoon..hoho

17.Money or household items?
~kenape ade or plak kat situ?? nak dua2 ley? (tamak haloba jap)

18.How many kids would you like to have?
~soalan t0 bakal suami (otomen) : bang..nak anak bape??
bakal suami (otomen):$&*(*&%$#
hah???
adeh. lupe lak. kene blaja bahsa otomen lu

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
~sangat. ingin. mahu!!! pesanan penaja: my luvly dear future husband. (sape la agaknye yerk) g kumpul dwet dari skunk bli video camera yerk.

Friday, February 13, 2009

meng'upload' gambarajah

gambarajah? apakah? cam skola2 rendah dulu jek denga. ala time ade keje sekolah tuh. cikgu mesti suro lukis gambarajah itu la ini la. kene colour2 bia nampak menarik. haa salah satu gambarajah yang menarik bile kite wat ade gambar. hoho. sangat menarik. tertarik. ko memang d bom. erm. apsal aku cerita pasal gambarajah time skola plak nih. nak cerita gambarajah lain sebenarnye.

nih aku dalam usaha meng'upload' gambarajah. gambarajah yang dimaksudkan ialah GAMBAR a.k.a pictures. haha. gambarajah ketika di sabah. kem induksi mpp utm. tapi menghupload gambarajah tersebut di facebook sajalah. kat friendster suda tara mau layan. suda boo sama friendster. haha.

nak cerita ape lagi ek. haa nih aku tarok la sikit gambarajah yang bes ekh. tara boley letak lebey2 kang ade orang asing (refer to stalker yang durjana tu!!) yang mengrab gamba lagi. so letak gamba pemandangan saja lah k. hoho.

malam ini tiada unsur2 humuor di dalam diri. mungkin belum terembes lagi. tunggu 2 jam lagi dari sekarang. out~

Thursday, February 12, 2009

sangat tak bermaya

hoho. sangat sakit pada dalam mulut. ulcer yang jahanam menyerang.
tara boleh makan secara lahap. tara boleh bercakap secara total juga.
huhu. cobaannnnn.

Saturday, February 7, 2009

tidak suka men'google'

tidak suka men'google'??? biar betol. bukan kah men'google' merupakan perkara yang sangat menseronokkan?? memang lah. sangat seronok men'google' secara terlampau. yelah. mane taknye bile mengoogle perkara yang berpekdah pun sudah keluar result yang terlampau. ade ke patut. contohnya :

# men'google' word adik tapi yang keluar. adik manje. pastu video yang kurang sopan (aku tak tengok. agak je)
# men'google' blog orang len. cth. nurulism.com tapi yang keluar cara menguruskan badan. (?) malam pertama selepas bernikah (?) wutdehel.
# men'google' word melayu tapi yang keluar. hottest melayu. (?) skandal melayu (?) masyallah. lain yang mahu dicari. lain pula yang keluar. ish3.

itulah sebab musabab tak suka men'google'. ntah pape yang keluar. so nak mintak pendapat. macam mane nak dapat maklumat dengan cepat selain men'google' ?? sape tahu sila angkat tangan.... (tinggal la comment yerk)

sebenarnye selain nak tulis tak suka men'google' nak tulis tak suke men'goggles'. mengapakah?
sebab ia sangat besar dan menrimaskan lah apabila di pakai. sangat tara suka lah hayyoh. tapi time lab perlu dan dimestikan pakai juga. nasib baik lah prof aziah kate: siapa yang dah pakai spec takyah lah pakai goggles. yes! yuhuuuu... sayangggg prof. huu

xx goggles yang merimaskan. hoho xx

rindu pada blog yang membuak2..

apakah? membuak2? hayyo exaggerate tol la shikin neh. erm tara sangat nak merindu kat blog nih tapi ade orang len yang rindu nak bace blog aku nih. hohoho. (mane ko tau shikin? memandai je.) hoi ak tau lah sebab aku kan sangat super best. wahaha

err. suda lame tara memblog kapla ini semacam keras dengan idea n humour plak. WARNING! jangan bace ayat yang seterusnya! enzym humour tak merembes lagi. bile ia dah merembes klua maka ia akan membuat reaction bersame molekul2 lain yang akan menghasilkan humour yang super power. kemudian mereka bersama2 menewaskan raksasa yang jahat dengan mem'fire' raksasa tersebut. maka raksasa tersebut mati dengan tragisnya. apakah?????? shikin melalut sudah. haaa. aku dah bagi amaran jangan bace. sape soh korang bace. wahhaha. (bes betol goreng orang neh)

aku sebenarnye bukan takmo menghupdate blog nih tapi ade banyak sebab musababnye:

* ade sorang yang men'stalker' aku nih bace blog aku! tak suke!!!! aku bagi amaran! hoi3 jangan bace blog aku! jangan tiru profile aku kat fs! jangan ym aku! jangan grab pic aku!!!! (sangat marah + sedey)
* sebab ke2 yang tak berapa nak utama. sebab busy lah sudah jadi wakil rakyat nih kene utamakan rakyat lebih taw. huu. dikesempatan ini saya ingin mengucapkan ribuan dan jutaaaaaannn terima kasih kepada sesiapa yang mengundi saya pada PRK yang lepas. insyallah saya akan menjalankan tanggungjawab yang diberikan dengan sepenuh hati dan seikhlasnya. insyallah~
* sebab lain lagi. tara internet dalam rum lah. memang sengaja tara mahu men'register' internet. nati terlebey had pengunaan pada internet. terlebih memblog. terlebih mengames. terlebih mendownload. terlebih mentengok cerita. dan TER2 lah.
* sangat tiada idea ingin memblog. ini adalah kerana (ayat skema la plak) saya menghabiskan banyak masa terhadap kerjaan yang perlu diutamakan > menstudy. hayyo silies wo wa cakap sama lu. sangat manyak kelije wo. itu lecturer tala kasihan juga sama wa. tapi wa tala kisa. wa tahu itu lecturer manyak baik juga mau kasi wa pandai. (melalut sudah..)
*
*
*
* dan sangat banyak lagi hingga tara tersenarai.

ok. mahu mensiapkan diri. ingin lunch. kemudian solat. kemudian menggosak baju. flight pukul 3.30pm berkumpul kat FAB kol 2.45 pm KUNDASANG! here i come....

<akan paksa diri meng'hupdate' secara super rajin selepas ini>