Followers

>

Sunday, July 26, 2009

kita perlu sehat



sekarang neh memang musim tak tentu. kejap2 panas. kejap2 hujan. jerebu bagai. orang sakit sana sini. meh2 aku nak bagi tips camne nak sehat. antibodi tuh kasi kuat sikit. cara paling senang adalah......JOGGING! senang ko kate? huh. orang paling tak suke itulah tau tak! aku tau. tapi aku paling suke cara yang satu ni lah. heh? ko neh memang pelik lah shikin. takpe. aku tahu aku pelik. but i'm proud to be me. aku kalo dah nak start demam jek. alah. cam rase tak sedap2 badan. rase badan tuh sengal2 lah. sakit2. kepala dah pusing2. cam virus dah mule nak serang. aku pun ape lagi. mulekan serangan juga. hehe. iaitu dengan berJOGGING. yeahhhh


hari..err hari ape ek. aku tak ingat plak bile aku jogging ngan mamat dua orang neh. hari2 yang lepas lah. aku telah berjogging bersama mereka. siapa mereka neh?? mamat2 mane neh?? sampai dua orang ko sapu. ekhhh. tengok kaki arh. kaki aku neh yang terbaik lah. (err ape kena mengena ngan kaki?? wutdehel) ekh jangan salah paham. jangan. jangan. mereka itu adalah bodyguard saya. fusyo! pergi jog pun ade bodyguard. kan dah cakap. see the leg la beb. haha! ok serious shikin. ok2. mereka ini kawan2 rapat saya. kire diketegorikan begitulah. setahun berorganisasi bersama mereka membuatkan kami rapat seperti adek beradek. mereka adalahhhhh tidak lain dan tidak bukan.....*drum rolls* aish drama queen lah ko shikin.


ok2 mereka adalah fifie dan zaki. saya mengenali mereka ketika berada di tahun satu lagi. sama2 berorganisasi dalam jawatankuasa kolej mahasiswa. kolej rahman putra. pada hari tersebut. tidak berapa nak dirancang kami semua telah sepakat untuk berjogging. maka kami pun berjogging lah sekitar utm. aku sangat gagah ok. berjogging bersama dua orang jejaka. bukan senang tahu! haha. berjogging start dengan ke ktr kemudian ke ktho seterusnya lingkaran ilmu. fusyo! hebat2 *clap2* penat2 tapi seronok. huuu \(^_^)/

ok. kale kuning. fifie. ketika ini, beliau baru lepas mengeluarkan satu statement.

beliau berkata kepada aku, "weh. jogging hari2 tak elok sebenarnye".

aku dengan semangat jawab. "btol. btol. btol" (dengan harapan memang betul lah ape die cakap tuh. kitaorang baru je bual2 pasal kesihatan. so aku mengiyakan la statement tuh dengan yakinnya)

tetapi...fifie jawab balik, "yela jogging hari2 tak baik sebab nati banyak baju kena basoh".

mereka terus ketawa berjemaah. ok! aku terkena di situ. ampeh tol....



kale biru. zaki. ohho. maaf kawan. muke kamu tidak jelas. tiada kesempatan mau ambil gamba muke kamu penuh2. mungkin lain kali. ohho. masuk dialog antara aku ngan zaki pulak. beliau memberi sedikit nasihat yang berguna pada aku. yelah. orang sedang patah hati. sedang mahu melupakan seseorang kan. so memang bergini lah. cerita sume berkisar tentang masalah hati. :P


"biar kita kejar cinta dan cita-cita yang BESAR, jangan kejar cinta dan cita-cita KECIL"


ok. sangat puitis di situ. aku lampi (lambat pick up) sikit ketika itu. mungkin kerana kepenatan.


"err. aku tak paham ar zaki. ulang balik" *muke blur*


beliau mengulang ayat itu sebanyak 5 kali. hoh. memang lampi la ko shikin. hehe. aku suro beliau define BESAR dan KECIL itu balik. ok. setelah diberi penjelasan yang panjang lebar. baru faham. haha! ok. insyallah. aku akan kejar cinta dan cita-cita kepadaNYA dulu baru yang lainnya. :)
ok. ini power rangers merah. hoi2 korang jangan gelak. mamat dua orang neh gelakkan aku. muke aku merah lepas jog. memang la kan. it's normal. diaorang kate. "dah la pakai baju merah, muke merah. haha. ko memang power rangers merah". (aku selalu gelarkan diri aku power rangers merah ngan diaorang ekceli. sape carik fasal ngan aku. aku fire. cam otomen la plak dah. hehe)


kesimpulan dari cerita di atas: kita perlu sehat dengan berjogging memakai baju warna-warni. seperti kuning. biru. merah dan seangkatan dengannya. (err. wutdehel??)

Saturday, July 25, 2009

i had a boring day

yes! i had a boo0o0oring day today. n i found an activity to cheer up my day. melukis! yeay!
OK. it's sound sooo childish. tapi takpe la kan. as long i'm happy with it :)


ok. hanis just cal me. shes sound damn bored to. so! ape lagi gal. jom keluar!!! i memang outdoor punye person. memang tak melekat kat bilik. rase bosan gile k. nasib baek la ade internet neh. kalo tak. kompem takde kat bilik. but then kesian my ro0m8. she seems understand my perangai yang mengade neh. i am an active gal. nak wat camne. tapi kalo bab belajar. adesss. nape la liat sangat. ok. yang satu neh pun i akui. memang malas nak belajar. tapi bile dah belajar sume orang tegur. they always say this: "hushhh. shikin study seyh. mesti pasni score gile" huh. apsal plak. i tak study salah. study pun salah. orang selalu give high expectation on me. i neh an ordianary person kay. tak la bijak mane. (tapi genius. haha!) tp serius my result biase2 je. tapi budak2 neh slalo tanye camne i boleh maintain kan result and at the same time busy ngan activities. huh? ya allah. result aku biase je la. tak la dean list ke ape ke. alhamdulillah la. still can be proud of. tapi aku tak puas ati. still rase result teruk!! aku memang tak masyuk bab2 education neh.


tuh memang kelemahan aku. tak pernah terlintas dalam otak or mase kecik2 dulu. when people ask me what is your ambition. i always replied, "Nak jadi businesswoman! nak jadi manager!!" ok. it's sounds funny. tp it's true kay. i memang nak jadi that person. tapi since i dah terjun dalam bidang science and my dad cam suroh teruskan. pernah dulu. i told my parents that i wanna take the accountancy course. and they said, "Kan kak Nurul dah amek account. kin amek la sains or engeneering." what i just can say is OK. tapi betul jugak. i didnt have the basic except mase skola2 dulu. ala subjek kemahiran hidup kan ade blaja account sikit2. based on that je memang la my reason to take that course tak kuat. so kena terima lah. memang my destiny kot nak amek science neh. haa satu lagi. mase kat matrix. dapat tawaran pergi monash uni kat aussie. serious excited gile time tuh. memang dah belajar. memang carik all the books that related to law. tapi. bile i dah start belajar dengan budak2 yang amek that course cam tak bes la pulak. cam tak boleh masuk. tak tau kenape. then i buat istikharah. n i dropped dat course. sambung matrix balik. sory mak. i cant. tapi sekarang i dunno why. cam rase nak amek balik law. rase cam nak sambung balik. but i guess its too late...

Wednesday, July 22, 2009

tiada perkataan yang dapat menggambarkan

fulamak! title N3 cam jiwang karat. haha! actually saje nak bagi gempak. (ok.alasan. takde idea sebenarnye nak tulis title N3 pe :P) erm. dah lame tak memblog. rase tangan neh da cramp and otak pun rase cam dah beku sangat nak keluarkan humour2 dan idea2 bernas serta bijak. cume yang boleh ditulis dalam blog neh cume luahan hati dan rasa. haha! what else to do. memang tak tau ape dah nak tulis. korang tak nak bace? tak nak bace sudah. bace 'pengkepala' aku tuh balik. paham? bagus! haha

ok. lately terfikir ayat neh sangat2. kawan aku sebut depan aku tuh ari. tetibe terfikir pulak and post shout kat facebook. nampaknye memang hot gile shout tersebut. haha.
"It's hard to forget your first love rite?"
neh yang aku shoutkan kat fb. so peeps wut do u think? same as mine? my opinion: memang susah pun memandangkan for the first time kite berchenta kan. lumrah la. if ade jodoh alhamdulillah la kan. if takde nak wat camne. tak kan nak nanges menonggeng2 kot. takkan nak commit suicide. nauzubillah. takkan nak cry me a river. (err. ok. ini aku pernah buat :P) takkan nak frust sampai bile2. life must go on. ramai lagi yang sayang ko. family. kawan2. dan family. dan kawan2 lagi. err dua je? ape yang banyak? kire ramai la tuh kan. so takyah nak susah2 hati sangat. happy2 je k. the most importante! ingat DIA yang di atas sana tuh. die akan aturkan segala yang baik untuk kita. hanya percaya. mase itu akan tiba. bila? nantilah dengan penuh sabar. sabar itu separuh dari iman. jangan harapkan seseorang yang perfect untuk diri kita. sebaliknya. fikirlah sudah perfectkah diri kita untuk seseorang. renung-renungkan dan selamat beramal.

Sunday, July 19, 2009

great day of mine

yersterday and today was a great day of mine. kenape? sebab. my presentation about the delegation depan tnc. accepted. kire berjaya la. yeay! alhamdulillah. and today plak. pergi teater muzikal kat rtm johor. bes! tapi lagi bes watching musical theater kat IB la kan. of course! :P tak de idea sangat nak tulis. so nak bagi gambarajah yang ade je la k. esok2 akan membebel lagi perkara2 yang dibuat seharian.






aiskrim goreng yang shedap!!!!

Thursday, July 16, 2009

i'm not in the mood of blogging

say NO to blogging!! i'm just not in the mood kay. i'm lost of words. i've got tones of work to do. it's normal. final year. rite? busy. but still having so much fun flirting around with my besties. shopping! makan2 time! with my basketball team. training. went to the class on the morning. blablablablablablabla. ive told you i'm lost of words. duhhhh *headache*

Wednesday, July 1, 2009

aku penat

takde mood nak blog ketika ini. eleh. tapi ko blog jugak shikin. ekh suke aku lar. aku punye blog. ok. tak nak kecewakan pembaca sebenarnye. readers aku akan ternanti2 nati. alah. takdenye diaorang tunggu N3 ko. perasan je arh ko neh shikin. ekh. yang ko dengki sangat neh pehal hah? suke aku lah. shuh2 keluar kau. tak nak bace sudah. err. ape aku merepek neh. ohho. ok. otak tak stabil. mood swing2 biase lah merepek macam neh. neh baru sikit jek. ini sume disebabkan tekanan perasaan. hah?? ko gila ke shikin? hoiiii. choiiii. mane ade. tekanan perasaan oleh sebab kerjaan la.

  • kerja kat lab yang tak abes2 n result macam @*^$&^%#)()_*%^*&@%
  • kerja ketika orientation week
  • kerja tido yang tak cukup sebab buat kerja kat atas
  • kerja men game sebab tension dengan kerja2 kat atas
  • kerja kacau orang kat lab sampai kerja tak siap2. ekh. neh tak buat pun. kadang2 jek :P
  • kerja kacau orang kat bilik mpp. lagi2 kacau ain. ain!!! berdiri jangan duduk. haha. (ain neh comel sangat sampai kalo berdiri kat dewan senat macam die tengah duduk. padahal berdiri. p/s: ain. jangan mara. aku dah puji ko comel tuh. haa. jangan marah kang makin pendek :P)
  • kerja...
  • kerja....
  • kerja...
  • lalala hari2 kerja. bosan dengan kerja. err. ini lagu okay.
  • .....
  • .........
  • ok. aku goreng jek tuh. takde banyak sangat kerja pun. tak boleh nak memblog lately sebab busy dengan orientation week. dari pagi sampai malam ade kerja kat Dewan Sultan Iskandar tuh. alu-alukan VVIP. cam TNC. NC. Menteri dari KPT. err. tetibe teringat appointment dengan TNC. alamak! aku kena jumpe PA die wat appointment yang die suruh tuh ari. ok. nampak! sekarang aku tetibe ade kerja nak kena buat. ok. bersuraiiiiiiiiiiiii