Followers

>

Thursday, August 27, 2009

saya menlipas

saya lipas?? oh. tidak2. bukan arh ko neh pun. agak2 la. neh cerita bersambungan dengan cerita semalam2. aku menlipas kudung bersama partner lab aku. entry neh nak letak gambarajah jek. dan. oh ya. aku nak ishtihar membekukan kejap blog neh. sebab rasa macam ter amat bosan dengan colour2 and background die yang ntah macam hape ntah. (hoi2. ko jangan kutuk blog aku yang indah permai neh. aku jek boleh) so rasa nak bekukan kejap untuk construction. macam la ade masa sangat. ini planning saja. tengok lah bila rajin nati. BILA RAJIN kan. ok proceeddddd gambarajah pertama:



partner lab, faiz foze yang mengade bajet rajen arh kau. haha
tapi aku mengucapkan ribuan terima kasih kat kau kerana telah
sanggup menlipas kudung bersama aku. haha

err. nampak sangat tak sedang berlakon bajet khusyuk sedang buat kerja?
haha. kata buat proposal?? apa kena mengena dengan
smiley kuning yang huduh dengan proposal? haha
memang. aku tengah tak boleh nak berfikir lagi dah.
tu yang dok gelak2 syaitonnirojim amek gamba.
paksa faiz bergambaran kejap sebelum sambung menlipas =P

tak tau dah nak kata apa

semalam macam telah dirasuk. dirasuk dengan perasaan dengki dan membenci2 dan terbenci2. bile perasaan neh datang seumpama macam dah tak hingat dunia dah. dasat betul perasaan itu. astaghfirullah. nasib baik hari ini telah neutral. itu pun kerana ada test material yang macam @%$A$@^$@(_+_!#*@$(!& OK! mesti faham bukan? tengok perasaan itu mau datang semula. mari kita tukar tajuk. SEKARANG!

ok. dah tukar tajuk. tajuk sekarang adalah. saya tak tau lah nak kata apa. (dah tulis kat atas tuh pun. baca je la balik) haa sebab saya tak tau nak kata apa dah itu yang tulis balik tajuk kat atas tuh. hahaha ok. tak lawak. bosan sebenarnya. tsk T_____T walhal banyak perkara yang perlu difikirkan. seperti proposal projek sarjana muda part 1 (aik ade part2 pulak) haah. semester ini part 1. semester depan part 2. macam dalam movie pulak ade part2. apa2 lah yang penting aku dapat A++++ untuk projek neh. insyALLAH. amin. haish. apa dah lari tajuk pulak. tadi nak cerita fasal proposal part 1 neh. semalam dan hari ini telah membuat proposal secara lipas kudung. haha. padan muka kau shikin. nape tak buat awal2. itulah! itulah masalah saya. saya malas! haish. tak tau dah nak kata apa.

tapi saya bijak. mempaksa partner lab saya pergi ke psz (library) dan melipas kudung bersama. beliau patut berasa bersyukur juga kerana saya telah mensiapkan dan mengedit (padahal copy dari journal and wikipedia je banyak) dengan kadar yang banyak. so waktu berlipas kudung tuh discuss menggoreng ayat sendiri lah. takde lah nampak sangat memplagiat (ciplak). ok. buat proposal memang susah ok. dari a sampai z kemudian ke a kembali dah akhirnya yaaa GOAL. (ok. weng sudah) =P dan akhirnya! hari ini sudah send ke prof. maaf prof lappy neh mengade mengedix menjahat men sume arh rase nak sepak terajang laju2 sampai pokok sena apa dalam baju sekuntum pokok cina. ntah ape dah jadi dah dengan lappy neh. yang pasti nak format dengan kadar segera. tapi bila? entah. aku pun tak tau bila aku nak hantar lappy neh masok spital. erm tak tau nak kata apa dah T____T tsk

perkara kedua yang nak difikirkan. nak pergi ke NUS yang dah berapa kali tunda. T_____T ikot hati makcik enon neh nak jek pergi sana berfoye2 meronggeng sakan bersopink untuk raya. haish. satu2 masalah datang. sabo jo la den. nak buek camno. tarikh dah ok. sume dah clear. tetibe passport kat imegresen plak takut tak lepas sebab takut tak sempat nak process. tak tau jugak nak kata apa dah T_____T tsk

perkara ketiga nak pergi UK. neh pun satu hal. takut gile plak aku. kecut perut neh. fasal gi UK neh malas nak tulis panjang. nanti banyak kontroversi. aku akan jawab NO COMMENT. so. jangan tanya2 aku. faham?? warning nehh. :P

perkara keempat. bila la aku nak abis study. padahal satu sem je lagi. cam tak percaya pulak. ok. lepas dah abes degree nak buat apa?? haa yang neh pun aku tak tau nak kata apa dah.

mak kata: "Kin sambung law tuh ekh" T_____T

akak kata: "Kin sambung business ekh. akak tolong ajar camne nak jadi lagi mantap" T____T

ayah kata: " .............." tak terkata haha T____T

adik kata: "jangan pergi jauh2 nati pi takde geng nak gaduh. takde geng nak ukur pi dah makin tinggi dari kakak2 pi." ampeh tol (- _-")

wan kata: "......." tak kata pe sebab die tak da kat rumah. tak dapat cuti pasal uitm dah cuti. hahaha. padan muke. ok sedih sebenarnya. jarang dapat kumpul ramai2 dah sekarang. after this lagi la. akak dah nak kawen (ok neh buat entry lain nati. luahan hati adik beradik) T____T tsk

Monday, August 24, 2009

mengapa mereka neh???


aku tak faham la. aku konpius. kenape dengan si a neh. dah lame tak message aku tetibe message plak. sebab nak barang die tuh kot. si b pulak selalu message aku tetibe tak message pulak. ekh entah lah. dua-dua pun aku konpius. haiz. ape masalah dua orang neh???


Sunday, August 9, 2009

aku malas arh

lately:

aku malas arh nak hupdate blog. walaupun aku tau aku banyak mende nak share ngan korang
aku malas arh nak kemas bilik. dah macam hape dah neh. notes bersepah2 bacenye tidak
aku malas arh nak print notes. ntah hape nak jadi dengan engkau neh shikin.
aku malas arh nak study. ntah aku tak tau lah kenape dengan haku neh. adoyai
aku malas arh nak berjalan. rase malas nak angkat kaki and berjalan. gile pemalas dah neh
aku malas arh nak basoh kain. lately memang gune mesin basuh je takde nak gune tangan
aku malas arh nak layan orang2 tak betol neh. cakap je lebih tapi buat kerja tak. hadoiyai
aku malas arh nak taip proposal psm neh padahal lagi brape week jeh nak kena hantar. ish3

gile arh! aku malas tak bertempat neh. mane boleh!!! so kena wat checklist neh. things to do seperti biasa. shikin. come on. wake up!! *slap3*

Monday, August 3, 2009

kenape kau busy sangat neh

orang selalu tanye aku, "kenape aku tengok ko busy sangat neh shikin"


orang selalu taknak ajak aku keluar sebab, "alah. kau mesti busy kan"


orang selalu taknak message aku sebab, "aku tak nak kacau kau, kau kan busy"


orang selalu tegur aku dan kata, "ekh, ko neh shikin. busy betullah"


orang selalu...orang selalu...orang selalu.
(yelah. takkan bukan orang kot yang tanye aku. uishhh. simpang empat)
kirenye ramai la orang la cakap aku neh busy. aku tak tau la nak cakap camne. ade sebab kenape aku jadi macam tu. aku neh suke busy kan diri sebab:

  • bile busy. takde mase nak fikirkan masalah hati atau kate lain personal problem.
  • bile busy. takde mase nak meratap2 mensayu2 kan diri dengan mende2 yang dapat sedihkan hati kite
  • bile busy. takde mase rase bosan. kau takkan cakap punye lah "aku bosan la. boring takde mende nak buat" (tapi apsal aku cam selalu jek cakap word tuh ek. haha)
  • bile busy. takde mase kau nak fikir masalah negara. orang dok bom sana sini. kes manohara yang gile glamour dapat tawaran berlakon. rasuah bagai. buat perhimpunan tentang ISA. indonesia lahir bayi kepala dua lagi. (ok. nampak sangat busy2 pun kau tau isu2 negara dan luar negara shikin. dan. hiburan! haha wellllll. i memang bagus ok. huk3)
  • bile busy. takde masa kau nak fikir anak2 dan laki kau tak makan ke ape ke.(ekh. pandai2 lah. diaorang nak idop. pandai la carik makan sendiri. ulat dalam batu pun boleh hidup. kedai mamak bersepah ocay) kain baju dah basuh ke belum. (neh washer machine la setelkan. apsal tanye aku pulak) kain dah lipat ke belum. (kau ingat aku bibik??!!) ok. enuf. ini statement sangat mentipu. bile mase plak aku dah kawen huh???? haha. kau2 orang kene goreng dengan aku. hahahah *tak kelakar ok* proceed.
  • bile busy. takde masa kau nak fikir perkara2 lepas yang kau rase risau sangat. contohnya. result kau yang 'cemerlang' macam #@(#*(&^(*&_)(_!!!! tuh. so ko akan lebih focus untuk mendapatkan result yang lebih gemilang semester ini. yeah!
  • bile busy. takde mase kau nak fikir macam mane kau nak rompak bank. nak ragut orang. nak songlap duit dari account bank orang kaye. nak ugut ah long *saya bukan along saya mau tolong* (iklan) supaya ah long tuh takot dan serahkan seeeemuaa harta2 die kat aku. "hahahahha. aku kaya" err. gile merepek arh kau shikin! erk ok. sume tuh sume fantasi dan imiginasi semata2. bile busy. kau akan lagi focus fikir macam mane nak dapat duit untuk future. so takkan fikir mende2 merepek dan buat kerja merepek dengan kadar yang banyak (hehe. still la ade gak. tapi sikit lah :P)
  • bile busy. takde mase kau nak menggoreng orang sangat. sebab kau tak sempat nak memblog dan tak sempat nak fikir entry yang boleh kasi orang pecah perut kepala terburai otak meletup lutut terkoyak mata terkeluar. so aku tak bersalah la sangat kay. bukan aku tak nak memblog. tapi TAK SEMPAT. ohho. cume malam ini saje. aku macam terkesian-sian pula melihat blog aku memanggil2. "shikin...kemari kau..tulis la kat blog neh..tulis la..tulis la" haaa camtu sekali aku dengar. gile horror. hahahahahahhaha. aku goreng lagi. menyampah arh ko shikin!
ok. dah menyampah??? ok. boleh bersurai sekarang.....................

ok. neh i jadi suri rumah sepenuh masa. jaga anak. masak. cleaning. see. busy occay! ok. mentipu lagi. proceeddddd

ok. neh menggambarkan macam mane i sekarang. u tak percaye?? tolong percaye. u tak percaye i humban u masuk tasik kang. takut?? sudah percaye sekarang? BAGUS! proceeedddd.

neh. ape yang i buat sehari2. tight schedule? yes!
Live in "day-tight compartments"
-Sir William Osler-