Followers

>

Friday, April 30, 2010

green day

siapa suka hijau angkat kakiiiiiiiiiiii. hehe. kali ni nak sebut pasal hijau-hijau je. hijau ni bagus tau. walaupun favorite color aku biru aku tetap suka hijau jugak. sebab hijau tu tenang. agak-agak sakit mata lama sangat ngadap computer cepat-cepat cari color hijau. hijau color tumbuhan. so bersyukur lah sekarang sebab tumbuhan yang beri kita oxygen. OH HIJAU...

macam mana nak tunjuk lagi yang kita betul-betul suka hijau? haaa sempena hari ibu dan juga hari bumi sedunia nih. korang dah tanam pokok? rajin-rajin la tanam ye untuk save the world!!! haaa selain dari tanam pokok. korang boleh la pergi THE CURVE 6-9 MAY 2010 ni. tau THE CURVE? alahhh takkan tak tahu THE CURVE kat mana. buat malu jadi orang Malaysia la camni.

ada apa kat THE CURVE. haaa banyak promotion tau. antaranya:

30 April-9 May : Ideko Promotion

1 - 31 May : Focus Point Promotion

3 - 9 May : Citi Bank Road show

6 - 9 May : FASHION WEEK 2010!!

siapa yang minat gila fashion jangan lepaskan peluang kayhhhhh. rugi if tak pergi!! loadssss of activity sepanjang bulan jun and july. nak tau check this out


ahaaa ada lagi. ADA LAGIII. siapa suka parrrtteyyyy. ada springtime GREEN party. so theme of the party must be GREEN la for sure. boleh la nanti ada yang jadi the HULK ke. SHREK. etc oh mesti meriahhhhh!!! and check this out. ini activities yang bakal berlangsung:

Red Carpet Thursday
6 May, 7pm onwards

Hosted by Sarimah Ibrahim, this glamorous night gives invited guest a sneak preview of the fresh and fabulous weekend - with celebrity models like Nasha Aziz and Tengku Azura on the catwalk.

Feel Good Friday
7 May, 10 am onwards

Support the 'Save Temengor' signature drive campaign with the Body Shop and Malaysian Nature Society (MNS). Sign up and purchase 'Save Temengor' t-shirts to help prevent the deforestation of the 130-million-year-old rainforest.

Refreshing Saturday
8 May, 12pm onwards

From office wear to street wear, lingerie and more - expect only the freshest in fashion from these outlets : B.Ha Lingerie, Le Ann Maxima, G2000, Nichii, Kitschen, Uluwatu, Hair Kunst, T-Joue, Habib.


Revitalising Sunday
9 May, 12 pm onwards

Discover new ways to invigorate your style. And go from dull to fab with the latest from these tenants: August 8, Focus Point , Elements, Girls, Debenhems, Binwani's, East India Company & Somerset Bay by Metrojaya, The Wedding Boutique.

seeeee. menarik kan kan kannn. nak tau lebih lanjut boleh lah layari http://www.thecurve.com.my/

or you can just click on the banner on the right side of my bloggie ni ekh. so.

GO GREEN YOU GUYSSS!




Tuesday, April 27, 2010

benda putih

uishhh. tittle entry tak nak menyeramkan la pulak kan. haha. benda putih apa nya? neh pembawakan baby tengok cerita ghost adventures kat youtube la ni. best wooo wa cakap sama luuu. haha siapa agak-agak takut nak pergi toilet malam sorang jangan la berani-berani nak bukak video neh yerk :P (heleh cam la kau berani sangat shikin oiii).

berbalik kepada tajuk entry aku tadi. aku cuma nak cakap aku nak cat bilik aku colour putih. sebab cam rasa bilik sempit. bila putih nampak kunun cam besar sikit la kan. nak bilik macam kat bawah ni boleh????


lawa kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. craving for it. bila boleh dapat? oh bila dah ada rumah sendiri la kot. T_____T tapi dah ada idea nak deco bilik macam mana.

ni aku masa kecik-kecik. err masa perasan dah abes. ok bye nak pergi sketch



got inspired to change room environment by this video

Wednesday, April 21, 2010

Snickers for the rest of my life

Perhhh tajuk tak boleh blah. Korang suka jajan tak? (makanan ringan a.k.a junk foods) kalau kecik-kecik dulu aku suka makan jajan. Tapi bila dah besar. Tak suka pulak. Dah puas makan masa kecik-kecik dulu kot. Tapi snickers ni aku suka dari kecik sampaiiii la dah besar. Haaa plak tu sekarang neh die anjurkan competition. Masuk la. Tak susah.


First, korang kena register. cam kat bawah ni. Tak susah pun. Email dengan nama je. Yelah nanti dah menang camne nak tau kan. Confirm die tak tipu punya lah.



Tapi before register tuh if ada rasa was-was jugak. Takpe don’t worry. Kita ada sediakan semua maklumat pasal competition neh. (ceh cam kerja dengan snickers pulak) haa bacalah dulu semua maklumat pasal competiton. Nak menang macam mana. Hadiah mingguan macam mana. Etc. korang mesti teruja punya lah wehhh!










Dah lepas baca terms and conditions tuh. Apa lagi main lah. Kate TERUJA kan. Aku dah teruja pun. Tak caya? Hah tengok bawah neh. memang tak banyak mana pun nak banding yang dah power gila main. Score berjuta2 million2 wooo. Camne nak tau?





Hah tengok kat score board. Ade tiga Negara: Singapore. Malaysia and Philippine. Haa. Senang kan. Bile dah tengok score orang tinggi-tinggi tu lagi TERUJA kan? Haish cam rasa. Damn lah. Aku tak boleh kalah neh. at least dapat ipod touch satu. Haaa rasa lagi semangat nak main ye tak? Tapi Malaysia punya score board tak nampak score yang highest. Tuh la! Kecewa tol! Takpe takpe. Anda-anda jangan risau.



Nampak tak Snickers Hungry For Football ade kat facebook? Nampak tak hujung belah kanan atas tuh. Haaa yang macam kat bawah ni? Nampak? Tak nampak memang kejap je lagi lah. Haha. Click kat situ. Joinlah kat facebook. Takkan lah anda-anda tak facebook lah bukan? (takde fb memang weak arhhh) ok bile dah join boleh tengok kat discussion or kat wall berapa latest score for Malaysia. So jangan risau lah ekh. Kata nak memang ipod touch/psp. Kenalah berkorban sikit ye tak?



Haa lepas tu if dah rasa. “woahhh aku memang dah power gila gaban la main neh. senang gila kacangggg. Kacang putih gila main”. Ape lagi. Ajak la kawan-kawan men. Challenge sikit. Kate anak jantan kan. Tak main bola tak sah kan kann kannn. :p




Haaa ni la prizes dia. TERUJA bukan?? Woahhhh dah mimpi-mimpi dapat adiah neh.



Tak susah pun main die. SENANG gila. Adik aku yang kecik tu pun ley main. (heh adik kecik tak berapa nak kecik la :P) camne nak main? Haa meh aku tunjuk



Die ade tiga round. Semua sekali kena memerlukan taip word snickers tuh laju-laju. Sepantas kilat tau! Halah senang je. Cam kat atas tuh abjad yang hilang N I S. so taip lah word tu. After that nanti keluar lagi word yang die nak. Kite taip je la laju-laju cam lipas kudung. Pastu nampak tak bola kat belah kanan tuh. Tuh energy kita ntok sepak bola tu. Then if dah taip laju-laju energy dah kumpul banyak then die keluar camni plak



Haa nampak tepi tuh bile energy dah cukup sebab makan SNIKERS banyak-banyak? :P then nanti goalkeeper tuh gerak. Kita hanya tunggu tempat sesuai ntok score then tekan SPACE BAR. Ok ulang semua neh sampai tiga kali. Then nanti keluar la score kita then die submit. Buat banyak-banyak kali then score terkumpul jadi banyak lah. LECEH? Kata nak ipod touch/psp kena lah berkorban. :P penat? Takpeee SNICKERS kan ada. Sedap wo snickers nihhh sebab


Nampak tu. Die ade creamy milk chocolate. Chewy caramel. Nutty roasted peanut. Soft nougut lagi. TERLIUR? Ape lagi pergi la beli. Aku pun dah terliur bile tengok gambar neh. ok bye nak bli SNICKERS.

Haaaaaa! Jangan lupa join tauuuu. Takyah susah-susah nak carik url die. Click je kat tepi page aku neh --------------------------------à

(nanti aku bagi flying kiss kalo korang click ekh :P)


takpun click kat sini ---->http://www.snickersgame.com/index.html

i have to update!

oh dah berkurun tak hupdate blog. rasa rindu yang teramat untuk menrepek dalam blog. perlulah merepek dalam blog tak kira ade orang bace ke tak asal hati puas sengsorang. hahaha (ok tapi gelak sengsorang tak bes -__-")


aku rasa gumbira and tenang sedikit. lega lah sebab dah abes psm aka projek sarjana muda. alhamdulillah. but have one more sem to go. aik?? have a story behind it. longggggg story. pendek kan. aku kena extend. ape? ape? ko nak gelakkan aku? nak kutuk? sila lah. aku terima. tapi dah positive dah sekarang cuma kadang-kadang well biase lah. wa manusia biase jugak derr. kadang-kadang rasa la cam down gak kan. tapi ape boleh buat. just prove to all that you can do better. yeah i know i can. insyallah :)


ahaaa and one more thing. it happened again. i have mingle thought. haishhh my bad. cepat buat keputusan then menyesal. so guys. do you have any idea to share how to solve this kind of problemo? i love something or working or dealing with peoples. suka la jumpa-jumpa orang. kerja yang tak dok terperuk. sorang-sorang. etc. you know what i mean right? get it? get it? ahaa tuh yang jadi masalahnya tuh. selalu terfikir. did i take a wrong course? ok study is life long learning. so tak kesah la. i'm proud to become a chemist student. tapi to work as a chemist or something related to it tu cam rasaaaa aku neh ok ke kerja in that field? minat ke? and the most important. tahan ke? yeah that is what i thought. i keep questioning myself. erghhh it's tough decision to make because it is about MY future.

oh ya. ada satu lagi. i got an interview. and 50% so-so sure dapat job tu. but then tak tau nak decide nak amek kerja mana satu. kerja kat pharmaceutical lab? or become an ambassador of a company? seee. i susah sikit when it comes to make a decision. urghhhh. i need an ice cream! (tak memasal).


takpe lah. maybe masa akan tentukan. aku akan usaha sebaik mungkin then berdoa. istikharah la what is the best for me. hahaha ok dah abes masa mencarut. nak tidur. hari ni dah banyak settle kerja-kerja. LEGA wehhhh. perlukan rest secukupnya untuk esok. kerja lain yang menanti. but then ada masalah tidur lately. SUSAH GILA nak tidoooo. ok nak buat milo then off to bed. i will update later. wassalam



notto: oh nak hupload gambar latest tapi process hupload terlalu lama. laen kali lah ekh. :P ok bye