Followers

>

Monday, May 31, 2010

Komando Israel Serang Mavi Marmara


Rasa seperti dibunuh bila dapat berita seramai 19 orang mati dan 50 lain cedera setelah konvoi bantuan kemanusiaan LifeLine4Gaza yang disertai lebih 50 negara dari pelbagai bangsa dan agama diserang oleh Komando Israel. Tiada kata dapat diluahkan. Sayu melihat video ini dan mari kita sama-sama panjatkan doa kepadaNYA.


Marilah kita membaca doa qunut nazilah beramai-ramai:

baca tiap solat fardhu ketika umat Islam ditimpa musibah
baca lepas iqtidal selepas ruku' rakaat terakhir


maklumat lebih lanjut boleh lah layari di LifeLine4Gaza

Sunday, May 30, 2010

video sexy aku

haishhh. macam-macam dunia sekarang ni. sebenarnya baru lepas baca blog gossip. ceh gossip je tau. haruslahhhh (gaya cakap cam wawa adnan sempit the series) perempuan dengan gossip tak boleh dipisahkan. erm actually aku takde la ambik port sangat gossip2 ni. if rasa nak baca. aku baca. and dengan kawan-kawan pun sama. tak suka sangat bergossip. eceh. percaya je la cakap Cik Senah dik oiii.

ekh ekh bukan ke nak cerita pasal video sexy aku? hamboi kau nok, mak sebut word SEXY gelojoh kau buka blog mak, kalau tak haram nak baca hasil tulisan tangan mak ni kannn. gituhhhh :P

oh memang lah aku nak tunjuk video sexy ni. jap jap lagi. sabar. SABAR. jangan gelojoh sangat. malu orang tengok. haha. bila dah bukak blog gossip tadi cerita pasal gambar tunang Rizal Ashreff. pelakon Awan Dania. (abang dia dalam cerita tu), pastu pasal gambar sexy artis-artis malaysia, haishhh. pasal gambar sexy ni je dah tiga artis kena sebut. memang gitu kot gamaknya kalau nak jadi artis. ntah la macam-macam. sumber didapati dari sini

salah satu cerita yang aku tertarik jugak sebab pasal Candy AF. err aku tak kenal sangat budak-budak AF ni. tak khatam pulak pasal ni. hah ni video Candy dengan mamat handsome dari Iran ni


haishhhh mak aiii sexy nya. oh sebab bukan melayu kot. takpe lah tapi rasanya artis sekarang melayu ke tak melayu same je kot. sexy tetap sexy. haa ni lagi satu yang buat aku tertarik. berduet jugak dengan artis antarabangsa. lagu dia sekarang tengah hit kat mana2 radio di malaysia ni. tapi yang ni aku salute la. (salute bukan sebab sexy. sebab lagu dia best) mizz nina. lagu dia catchy. aku suka la dengar lagu ni


pehhh tengok sekali and if tak tau or tak diberitahu mereka orang asia or lebih tepat ORANG MALAYSIA. sumpah mak tak tau. tak kenal dah ekh. cam orang mat saleh dah. bangga tak bangga anak malaysia ada bakat besar sampai ke negara orang cari rezeki, tapi di negara sendiri orang luar negara lagi dibangga-banggakan. seperti indonesia (?) haishhh TERbuat gossip plak kat sini. -_-"

erm aku terfikir balik bile baca blog gossip artis ni. tak datang kan dosa ke? sebab yelah. kata pun gossip kan. belum tentu betulnya. so bila dah tentu betul atau tak. datangkan fitnah. bila fitnah, dah dosa. tuan blog banyak dosa la gitu? oh wallahualam. dosa pahala kerja tuhan dan dia saja lah. tapi kita patut hindari ye tak? oh ni ingatan untuk Cik Senah juga la ye :)

mana video sexy kau? oh lupa pulak. takde takde video sexy aku pun. NAN DO. (takde) E-LEK. tau takde? saje nak buat gempak :P hah cukup2 la kau bace. ni pun dah tambah dosa aku. baik aku kasi kau video lawak ni. ilang sikit stress

sumber dari blog ni

last. tengah layan lagu ni walaupun tak faham. takpe. nanti Cik Senah khatam bahasa ni plak. dah khatam SIKIT bahasa: Japanese, Spanish, Korea


sumber dari blog ni













pssss: lebih baik khatam Al-Quran dari khatam cerita-cerita artis. tak gitu Cik Senah? ekh aku dah pernah khatam Quran. Alhamdulillah. *Cik Senah bukan nak riak tapi hanya lahirkan tanda syukur.* Anda pula bagaimana? Dah pernah khatam Quran? :)

Saturday, May 29, 2010

susu cap gantung?



oh teringat pulak iklan ni masa kecik-kecik dulu. lepas pergi sekolah je. bila dalam group buat kerja ramai-ramai. mesti ada sorang jerit, "Cop. cop. cop. kita rehat jap. Kita minum duluuuuuuu". Selalunya Leman (bukan nama sebenar) la yang suka cakap camni. Dia suka buat lawak dalam kelas. memang selalu menceriakan kelas lah dengan lawak die tu. cikgu-cikgu pun ramai suka dia. Aku rasa dia ada potensi la jadi pelawak. if masuk raja lawak mesti boleh menang. ekh ekh ekhhhhhh. bukan nak cerita pasal Leman. BUKAN. aku nak cerita pasal Susu Leman. Leman takde susu. :P Adakah anda tahu susu banyak khasiatnya?


Susu yang anda minum bila anda kecik-kecik. dah besar pun minum jugak kan kan kan. :P Ya susu ibu yang PALING berkhasiat. dan juga susu yang kedua. Susu tepung. pun BERKHASIAT. tau apa KANDUNGAN susu?

2 komponen nutrisi yang penting untuk membina tulang yang kuat di kalangan anak-anak anda adalah kalsium dan vitamin D yang boleh didapati terutamanya dari produk tenusu. Pada setiap peringkat umur, bermula dari bayi sehingga remaja, kalsium merupakan nutrien yang wajib diambil oleh setiap kanak-kanak. Ketika usia kanak-kanak dan remaja, tubuh akan menggunakan kalsium untuk membina tulang yang kuat.

Dari hujung kaki sehingga ke hujung rambut, tulang berfungsi menyokong tubuh dan membantu dalam proses pembentukan tubuh kita. Kekurangan vitamin D yang berfungsi sebagai penyerap kalsium mendedahkan kanak-kanak kecil dan bayi kepada penyakit riket. Penyakit riket juga dikenali sebagai penyakit tulang lembut yang menyerang bahagian tulang dan menyebabkan tulang kaki menjadi bengkok, tumbesaran terbantut dan kadang-kadang menyebabkan rasa sakit pada otot badan serta badan menjadi lemah.

Dicopy paste dari sini Kebaikan Susu Penuh Untuk Tulang Yang Kuat


Selain daripada tu, korang tahu susu apa fofular kat Malaysia ni??? mestilah DUTCHLADY! sekarang ni Dutch Lady ade buat contest tau. rugi lah kalau korang tak join. Memang sangatttt rugi sebab.... dah la sangat senang contest tu. Cuma kira jumlah pek susu ikut jenis dan jawab dua soalan. Haa ni FORM (click sini if nak download) contest tu. dan if tak boleh. pergi WEBSITE DUTCHLADY ni.


Nak tau tau hadiah dia apa???? Kalau korang tengok hadiah dia mesti tak fikir dua tiga kali lah nak join. Ye lah rezeki mana lah kita tahu kan. Kot kot boleh menang ke dengan berkat usaha yang diusahakan (ayat muthu dah keluar sebab excited). Ape hadiahnyeeee? Oh. Lupa pulak. Haaa ni hadiahnya:


Take part in the Dutch Lady "Sebarkan Kebaikan Susu" Contest and stand a chance to win:

Grand PRIZE : House and Furnishing Package worth RM 750 000 (gilak laaaaahh)

1st prize: Honda CR-V worth RM 149 980 ) tak yah masuk AF dapat kereta gempak gak kan. oh tapi AF dapat PEUGEOT 207. kereta idaman tuhhh!! takpe takpe. CRV ni pun not bad :P

2nd prize: Perodua Alza worth RM 63 980 (sokonglah kereta buatan Malaysia!!! ekh bukan tadi kata kereta idaman Peugeot ke? :P)

3rd prize X 3: Home Theater System worth RM 5 000

Weekly prize X 8: RM 5 000 cash each

Call their Hotline 03-8023 8311 for inquiries


amacam? rasa teruja tak?? alaaa paling cikai pun weekly dapat RM 5 000 lepas la buat beli iPad satu kan. ohhhhh nak gila iPad!!!! ekh ekh apa ni?? :P ok sambung. COP ada lagi! anda-anda suka minum susu???? nak dapat SIJIL sebab minum susu? minum susu pun dapat sijil? ekhhh haruslah if masuk Malaysian Book of Records. Mau tak bangga you.



haaaaa. apa lagi JOIN TAUUUU. ramai yang nak pergi sana nanti. artis-artis ramai. semua minum susu BERJEMAAH nanti. rugi lah if tak join. Hanis Zalikha pun join tau?? If uols minat dia datang la ekh! Siapa minat I pun datang la. (kompem takde sape datang sebab aku -_-")









pssss: tajuk entry tu bukan aku yang nak tulis camtu. ada la orang suruh letak sebab masa mula-mula, aku letak "kita minum duluuuuuuu". dia kata nanti takde siapa nak baca. tajuk kena menarik. baiklah tok guru. -_-"

slow mo

oh rasa sangat weak sekarang ni. update blog dengan entry ntah apa-apa. sangat! aku tak nak lagi buat entry sampah. ok nak berhibernasi bertapa seketika. nak cari idea best-best. cari tok-tok guru yang hebat. oh dan juga sedang giat usaha mara cari rezeki sekarang ni. so busy sikit arh nanti-nanti ade idea terbabowwww nak update blog baru update lah. haishhhh. serious sedih makin weakkkkkk. :(




pssss tok-tok guru! cucu nak nasihat. silalah bagi nasihat.

Thursday, May 27, 2010

50 cent losing his weight!!


O.M.G I just read this from MTV New Hot Stories. I simply can't believe this!! This is all because his upcoming movie 'Things Fall Apart' and he plays as a cancer-ridden football player! He dropped from 214 pounds to 160 over the course just in nine weeks!! He has been drinking a liquid diet and working out three hours a day. And below is his picture before and after:

BEFORE


AFTER!!!!



It works!!!! TOTALLY. He is just look like a cancer patients who is waiting his time to say buhbye to this world! ha-ha. But seriously, it WORKS. So I guess peoples out there surely get inspired after this and the liquid diet company selling charts should be arousing. LOL :P

50 said he get inspired to lost his weight because his friend died from a cancer. Then one of his man, Tony Yayo said, "50 doesn't party, he doesn't drink. For his new film, the guy was, like, 130 pounds" and "He was running from the airport to the hotel. And I was like, 'Man, he has the three D's: desire, determination and direction" added Tony Yayo.

And the best part that I was laughing so badly is, one of his biggest fan commenting,
"50 needs a damn cheeseburger!" hahaha LOL :))

and yes. It is so dramatic change of his weight. Now he is so skinny and I bet he doesn't need to sign up for the The Biggest Loser because he will beat them all just in a second.
I AM THE BIGGEST LOSER :P








random: oh I'm gaining weight *sigh* I should flatten my tummy. Have to exercise harder on that part. kantoi plak aku p.j.k (perut jalan ke depan) danggggg. argh damn benci buncit!

Sunday, May 23, 2010

aiyooo cannot tahannnnn


i had a dream last night (ok tipu). bukan malam tadi mungkin malam-malam sebelumnya. ini penangan trailer movie ni la ni. i falling in love with that movie even i didn't watch it yet! belum keluar kat cinema pun. ceh. haha. cannot waitttttt. ayyo cannot tahan la. bukan apa. i suka watch movie macam ni la. light. but yet exciting to watch. plus mesti ada comedy. sebab ada JACKIE CHAN! yes. when we say je that name confirm la ada adegan-adegan kung fu!!

ohhhhhhhhhh cannot waittttttttttttt. nah ni trailer dia




siapa pelakon dia? anak WILL SMITH!!! jade smith. cute kan anak dia. oh teringat lah will smith sebab kat astro keluar cerita M.I.B (read: man in black). huuuu



last. aiyooooooooooo cannot tahannnnnnnnnnnnnnnnn







Saturday, May 8, 2010

otak sempit

L: asyik-asyik cerita pasal contest. asyik-asyik cerita pasal program. wa dah tak nak dengar dah. berbulu telinga dengar asyik-asyik program + contest. lu dah kering idea ke nak tulis?

P: wa memang dah kering idea la derr. otak wa memang dah makin sempit. wa hari-hari duduk rumah. tak tengok alam. yang wa tau pagi-pagi wa bangun solat subuh. jemur kain. sapu-sapu rumah. lepas tuh cuci pinggan mangkuk. petang plak kadang-kadang wa jadi driver part time. ambil adik wa balik sekolah ke atau mak wa balik kerja. lipat kain baju. lu tak nampak wa tak berapa nak tengok dunia sekarang ni???

L: memang la lu tak berapa nak tengok dunia. wa tengok lu pun besar-kecik-besar-kecik je ni.

P: lu agak-agak la. wa tau la wa banyak makan sekarang. duduk rumah goyang kaki. time ni memang wa rasa wa dah mengembang dah derr. weekand wa jog dengan parents wa. wa kecik balik dah. tuh yang kecik-besar-kecik-besar je wa sekarang ni.

L: derr wa nak tanya lu satu benda la derr. wa pelik kenapa lu tetiba blog guna wa-lu-der-bagai ni derr.

P: oh wa baru abis tengok cerita adnan sempit dengan adik wa tadi. wa bukan kena penangan adnan sempit ke apa. sebab wa pun tak heran. dah tengok cerita tuh ni banyak kali dah pun. (tak kena penangan tapi tengok BANYAK kali) wa pun tak heran la sangat sebab wa bukan dunia rempit-rempit v3 ke apa. wa tak pandai bawak mo00-tor. (alamak terlepas. adeh kantoi)

L: hahahahhahah lu tak pandai naik motor? lu minah paling-garang-dalam-dunia ni tak pandai bawak motor??? tak rock la luuuuu

P: tak rock lu kata?? lu memang saja nak cari nahas dengan wa ni. haaa ambik kau. *dushh. pangg. bak gedebuk*

siaran tergendala. *mamat tadi kena bantai dengan minah-tak-berapa-nak-rempit ni*



wa minah dalam tu. reti naik motor tapi tak reti bawak motor.
lu tak nampak muka wa garang???



entry tak bes? wa dah kata otak wa tengah sempit.
lu tak suka? haa wa pun tak kesah.
lu baca la balik header wa
kat atas yang-panjang-nak mati tu derr.
ada wa kesah??