Followers

>

Monday, November 22, 2010

saya suka cotton!! cotton madness!!!


cotton cotton cottoooooonnnn. saya suka cotton on!!! saya suka cotton candy!!! saya suka baju cottonnn!! sangat comfyyy comfyyy kan kan kannn. harharhar.

saya ingat waktu pergi sekolah dulu. macam benci gila baju putih cotton tu. bukan benci apa. malas nak gosok. tak tau lah kenapa. tapi kadang kadang bila dah cuti dua hari. (cuti weekend. tak sekolah) rasa rindu dan bersemangat waja pulak nak pakai baju sekolah bila dha hari isnin (ceh dan dan je. kau percaya je lah si naomi kembell ni cerita)


lepas tu. bila dah bertahun tahun pakai baju cotton ni kan. masa jaman sekolah la ni wa cerita. rasa bosan. kale putihhhh je. nak nila la. color biru sikit. baru coolll. mat cool lah katakan *lagu eskem mat cool. siyes wooo siap ada trend nila nila kan baju dulu. pernah la try masa first time nak nila baju. "Alamak. nila terlebih". mampos kena marah dengan cikgu esoknya sebab baju biru sangat. nak lawan pengawas la konon nya. ye dak? haha :P

pastu pastu. tak power lagi. "Alamak. nila nila sekali baju bercapuk" bercapuk ni cam nila tak sekata la. so bertompok tompok dah macam hapa dah. malu nak pakai baju tu pergi sekolah. nasib baik ada spare. tapi lepas tu kena marah dengan ayah sebab baju kena buang. haishhh otak aku geliga sikit. kata born to be a chemist kan. kecik kecik dah faham dah konsep bleaching. haha. amek clorox then lepas tu. ting! putih balik. yeay! pastu nila la balik. hahahahhampehtol


lepas tu dah selalu nila baju. dah power la sikit kan. baju cotton tu takde lah putih sesuci dalam debu sangat. kebiruan biruan sikit. suka weh pakai baju cotton!! sebab:

  • tak panas.sejuk sejuk je bila pakai
  • sangat selesa! comfy comfy wehhh
  • nampak ayu. gadis melayu terakhir gitu. kompem mak mertua tak reject! haha
  • pastu dia banyak corak corak. (ni bukan cerita cotton sekolah yg satu color tu je) corak comel comel and sweeetttttt
  • sesuai di pakai oleh semua golongan! lelaki pun boleh pakaiiii! i mean ada pe baju lelaki yang cotton kan. tapi selalunya baju kurung cotton di pakai oleh perenpuan. *senyum
  • cotton mudah di jahit! kerana material kain cotton senang dijahit. errr tak tau cane nak explain
  • cotton juga ringan untuk di bawa kemana mana. kain cotton ringan wehhhh *muka serious
  • cotton juga macam macam jenis. macam macam adooo. kiranya boleh buat baju dari cotton pastu pakai untuk macam macam function/event lah.
  • dah banyak kot sebab. nanti nanti tambah lagi. kalau korang nak tambah pun boleh :)

haaaaaaaa so sekarang ni. cik naomi sup kembell nak promote lah kat korang. memandangkan dari kecik saya memakainya. haishh tak tau lah nak kata. memang jatuh chenta lah pada kain cotton ni. tak percaya? tengok bawah

kanan: saya, kiri: kakak.
haishh tak nampak lagi betapa seronok nya memakai kain cotton?
tengok sajalah ekspresi muka kakak saya!


kiri: saya, kanan:kakak
cotton sangat selesa dibuat berjalan!

akhir kata. COTTON MADNESS sedang membuat sale hujung tahun!!!
penghabisan stok!!!
mari mari mari beli kain cotton
yeeee kakak2 adik2 makcik2 yang lawa lawa
yang cun cun. cantik molek kalau pakai cotton
marilah beli kain cotton
murah murah
kain cotton special. corak exclusive. hanya satu dalam seribu
FREE SHIPPING + FREE CUTE GIVEAWAY
cepat cepat. mari cepat sebelum terlambat

Minum Milo Anda Jadi Sehat dan Kuat



fuhhhh terbaek lah kan kalau dapat minum milo ais tabur tengah tengah hari buta panas terik.
peh peh. memang suka gila dengan milo. tak tau lah kenapa. asal pergi gerai makan mesti order milo tabur. asal order milo tabur je mesti kat kedai makan (?) acah mak enon. kena kelentong dengan cik senah cik naomi kembell. sekarang dah tukar nama lah. tak tau pun ada kewujudan cik senah juga dalam blog maya neh. sob sob. so sebagai menghormati beliau. saya mengundurkan diri dengan menukar nama lah. (bukan tadi nak cerita pasal milo ke? ekh ekh)


sambung balik. kena kelentong lah dengan wa. wa sebenarnya sekarang kurang dah minom milo. sob sob. dah muak kot. kecik kecik puas melantak milo dah.
tapi MILO kau tatap menjadi poojaan hatiku. CUTTT! haha sekarang suka gak milo cuma kurang lah pengambilan milo dalam kehidupan seharian (ecewah)


kalau dulu kecik kecik. aku ingat lagi. mak ayah aku dah tak tau nak kata apa dah.
aku addict gila dengan milo. pagi petang siang malam lah dengan milo.
"Mak nak air milo" haaa ni la peberet arahan aku masa tu. cis arahan kat mak. melampau kau nyah. pastu tak minum milo. aku MAKAN milo. haaaa ni yang heaven ni. tak tau lah kenapa.
suka tahap gaban makan milo ni. nikmatnya tak terkata. cedok milo banyak banyak taruk dalam pinggan (heh melampau lah. ingat nasi ke hapa) gelas pastu makan dengan semangat. siap idong kembang kembang. macam tengah lari 100 meter ke hapa ntah semangat benar nak abeskan milo tu -_-" pastu siap tambah lagi. heh makan nasi tak pernah pulak berselera siap bertambah macam ni -_-


fenomena makan milo berterusan lah untuk beberapa tahun dan kemudiannnnnn.... cinta ku dengan milo telah terhalang oleh orang tua *nada lagu lama cis cis. bukan cis kat mak ayah. tapi sedih la tak dapat makan milo lagi. menangis meraung meraung. masa tu dalam otak "WHY WHY WHYYYYY!!" haha kenapa aku mesti dihalang daripada memakan makanan selazat itu. whyyyy. sebab aku senang panas dalam weh. melantak milo hari hari pastu nanti nose bleed. hidung berdarah. dah la aku ni menghadapi symptom senang hidung berdarah. so mak ayah pun kata "JANGAN MAKAN MILO LAGI" aku akur sob sob T_T


tapi milo kan memberi tenaga kepada kita kannn. tu lah pasal kecik kecik active gila. sebab terlebih gula lah kot. makan milo banyak sangat. sumpah active. tapi bagus wooo bila kat sekolah verlagak lah kat kawan bila bawak air kotak milo masa waktu rehat. tayang tayang. *hidung kembang kembang sruttt srutttt *bunyi-air-kotak-dah-abes-tapi-tetap-nak-sedut-kuat-kuat-nak-tunjuk-betapa-nikmatnya-minom-air-milo -_-"


best kan adik adik minim milo kan kan kannn. sooo hari ini akak nak ajak adik adik pergi Universal Studios Singapore sambil minom air MILOOOOOO kegemaran kita semua. yeayyyy.
cane nak pergi? senang saja begini caranya:

  1. Beli mana-mana MILO® pek UHT.
125 ML = 1x no.bersiri | 200 ML = 1x no.bersiri | 250 ML = 1x no.bersiri | 1 Liter =  3x no.bersiri
  1. Warnakan gambar yang diberikan dengan paling kreatif.
  2. Peserta hanya boleh menggunakan pensel warna, krayon/ pastel, cat air
    dan/atau pen dakwat berwarna untuk mewarnakan gambar yang diberikan
  1. Borang penyertaan yang disalin cetak mestilah sama ukuran dengan borang penyertaan asal.
  2. Penyertaan yang menggunakan bahan-bahan lain dan/atau borang penyertaan yang disalin cetak dengan ukuran yang berbeza akan dibatalkan serta merta.
  3. Lengkapkan borang penyertaan ini, sertakan 1 Bukti Pembelian ke dalam 1 sampul surat, letakan setem yang mencukupi dan hantarkan ke alamat berikut:
    PERADUAN MILO® WARNA-WARNA JUARANestlĂ© Products Sdn Bhd. (45229-H)
    Peti Surat 8363, Pejabat pos kelana jaya, 46788 Petaling Jaya,
    Selangor Darul Ehsan.


oh ya. lupa nak beritahu

Tertakluk kepada Syarat dan Peraturan Peraduan. Terbuka kepada kanak-kanak berusia 7 - 12 tahun SAHAJA. Kategori A (Umur 7-9 tahun) dan Kategori B (Umur 10 - 12 tahun).Gambar hadiah yang ditunjukkan untuk tujuan ilustrasi sahaja. Hadiah sebenar mungkin berbeza daripada yang ditunjukkan di dalam gambar. Universal Studios Singapore dan Nintendo® tidak mengambil bahagian dan bukan penaja peraduan ini. Hadiah Utama adalah untuk 2 orang dewasa dan 2 orang kanak-kanak


oh tak pe tak pe jangan kecewa. bagi orang dewasa tu jangan kecewa. boleh la jugak hantar lepas tu curik la nama adik ke. sepupu yang kecik lagi ke. anak sedara. anak pak sedara. mak cik. rumah jiran sebelah. tak de masalah. jangan sampai kantoi sudah. :P hah lepas tu dah menang share lah hadiah. jangan buat dunno je. tapi kalau menang Nintendo Wii tu jangan lupa jemput budak budak tu datang rumah main. jangan nak ngade kedekut berebut dengan budak nak main. haish buat malu mak je kau ni nyah. tak kuasa mak *flip hair

berminat????? tertarik menarik nak sertai?

tarikh penyertaan 1/10/2010 sampai 2/12/2010





random: ok nak sambung study. oh lagi satu *tepuk dahi. tak scan gambar lama zaman tok kaduk lagi. mak dah tanya tanya bila nak scan and hupload T_T

Saturday, November 6, 2010

kesayangans

Kesayangans ai semua busy.
saifa busy nak viva. Monday ni. Good luck to u darl
Yana pun sama. Tapi sekarang dia balik muar. N happy belated birthday to u. Insyallah if ada rezeki aku balik muar bila along dah balik malaysia dr ostoruraria. Eceh mcam dah rumah sendiri pulak.
Aliah kt kl. Alia kamalia kat osturaria jugak. Evin n ely kat kl. Busy nak exam gamaknya.
Ai ni je yang tak sedar diri -_-

Oked kama kat over the sea.singapore.busy dgn expo.ummizainal busy jd cinderella.Missfashareena pun busy study.kak nadia kak roza nashie dah jauh.dah bekerjaya.kak yuyu kak ain kak yani kak archi kak syikin sebok writing eceh. Writing sempat steambot karok bagai. Tu je kesayangans ai g terlintas setakat ni. Message yang ingin disampaikan semua orang busy kenapa aku macam tak je ni??? *still tak sedar diri*



Psssss:btw cuba try test hupdate belog guna bb.ok bai

Wednesday, November 3, 2010

Cukup buruk sampai rasa nak sepak?

ok last last. before i'm off to bed

nah gambar memalukan diri.

kompem saham jatuh merundum.

ok bai
'pimp

Distraction

cik senah nak hupdate template.
tapi.
semua salah HAFIFI KAHAR! bold sikit arh kan
beliau telah membuatkan ai tertarik menarik kau memang da boom terhadap.
.
.
.
.
.
.

anda mahu cuba?? kelik sini >>>>>>>>>>> http://gickr.com/

Tuesday, November 2, 2010

Marilah bertukar angin!


nak hupdate takde idea.
tepu. concentrated.
otak. jammed.
pfttt -_-"
yeah sebab dah lame tak berseni. (ecewah)

sekarang tengah nak tukar template baru
if ada idea boleh lah share link.
haa dah. tu. je. nak. hupdate.
sape nak comment.
sila angkat kaki!

gambar sekadar hiasan.
ayat skem. pftt bai