Followers

>

Saturday, January 29, 2011

Menembak. piu piu.

dah lame tak hupdate belog. sumpah rindu. tapi penat kot kerji ni. pagi bangun mandi pergi kerja bali kerja tido. ulang dan ulang. tengok. tulis belog pun dah jadi bahasa twitter. terlebih tweet compared belog. sian belog terabai. (refer to word kerji)

ni nak hupdate sikit je. bajet mukadimah. sok sambung lagi. nak kenapergi menembak nembak esok. weeeee sukaaaaaaaa. ok bai *pengsasebabeksaitemelampau

Saturday, January 15, 2011

A letter to my future husband

Dear Future Husband, (whoever you might be)


Can I call you nicknames, like maybe ‘Hubby’?
I’d like to be able to do that with you
And so many other things after I say ‘I do’.
But can you accept me just the way I am?
Because otherwise our love will be a sham.
And I may be the weirdest person you will have ever met,
I just hope and pray that you don’t give up on me yet.
Will you love me no matter what, through thick or thin?
Will you love me for what I have within?
I know, when I find you, I will love you unconditionally
There’s nothing I won’t love; you’ll be perfect to me.


I can’t wait to see you, meet you, and know you will be mine
And when I’m with you, everyone will see my face shine.
I can picture you now, with your beautiful smile,
Holding out your arms to me with teasing as your style.
Your eyes will sparkle when you see me because you can’t wait
To hold me again, pull me close and tell me, “You’re late,
Where have you been all my life? It’s you I’ve been missing.”
And I’ll say, “Don’t worry silly, I haven’t been evading,
I was only at the store, but I’m back for you now.”
And maybe you’ll smile your smile and ask me how
I didn’t miss you while I was gone; wouldn’t that be fun?
Just making jokes with each other every so often?
I think together we would just be so great
And whenever I’m with you, it’s happiness we create.


Sadly, I don’t know when I’ll be able to find you
But when I do, I know it will be true.
I just hope that I can find you soon
And then Love, we can walk under the moon.
But tell me, are you having trouble waiting for me also?
Hoping you’ll just wake up and find me tomorrow?
Well, I promise you’ll find me in a tomorrow someday
We will meet in a place, in a time, somehow, someway.
But until that time, I’ll be hoping and waiting to see you then,
Wondering if perhaps I’ve met you and can see you again.
So farewell, wait for me, and think of me some
Because we will be together on a day soon to come.
And remember, I will always love you
And I’m waiting for you too.


Sincerely,
Your loving Wifey

Tuesday, January 4, 2011

CHENTA MONYET EDISI KEDUA

sekolah menengah

masa darjah enam. aku rapat dengan sorang budak ni. nama dia. ***** dirahsiakan. haha. dia baru balik dari obesi. dia jadi kawan aku dengan yang lain lain sebab ada sekali tu kitaorang recording sesama. lagu english budak budak. cam lagu twinkle2 little star jadah semua tu aa kan. fehhh wa artis tau kecik kecik. tu pun sebab baik dengan cikgu zul. cikgu music. so pergi la rumah kakak cikgu zul untuk record lagu. then pergi kampung cikgu zul sekali. kitaorang berlima. 4 perempuan. dia sorang je laki. ntah kenapa cikgu pilih dia. sebab english british dia berhabuk kot. lagipun time tu. dia tak pandai cakap melayu -____-"

lepas dari tu. terus baik dengan dia. kebetulan rumah dia dekat dengan rumah aku. aku ingat lagi dulu wehhh. aku naik beskal bawak adik aku. eceh alasan. padahal nak lalu depan rumah dia kot. pastu dengan harapan dia akan panggil aku. tapi aku tau. dia pun sama! bahaha. DUA KALI LIMA. slalo naik beskal lalu lalu depan rumah aku. rumah aku lagi lah main road wehhh. kompem kompem la nampak. dia banyak ajar aku. aku pun banyak ajar dia.contoh. aku ajar dia cakap melayu. dia fahamcuma tak berapa nak pandai la time tu. tergeliat2 lidah dia. aalaaa cam mat salleh sebut tu la. sejibik. kita sebut "ape kaba" (bahasa pasar) dia sebut. "apa khabar" (baku habis. siap makhraj wehhhhh, haha)


dia plak ajar aku main rollerblade.first time main!!! jakun wehhhh. haha. memula main rollerblade. then dah pandai sikit main la rollerskate. bajet romantik la kan ajar aku main rollerblade pastu siap papah semua (ok adegan adegan romantik di tapis) haa camtu la. main badminton sama sama ke. men beskal. main baling selipar! sumpah lawak dia tak tau main memula. semua buli dia (aku n kawan kawan aku la) haha kelakar.

pastuuuuuuuuuu. (ape da pnjang sangat cerita ni. tu baru mukadimah wehhh. haha!) naik form 1. time tu dia dah form 2. kira cam disconnect jugak la setahun. as dia dah 2ndary. aku still kat primary. dia tua setahun. pastu dia jadi ketua pengawas sekolah belah petang (lower form 1 and 2- belah petang) aku rasa cam dah tak kenal dia wehhhh. dia kerekkkkkk. time ni aku dah banyak gadoh kot dengan dia. even dia hantar macam macam kat aku.surat la. tunggu aku lepas balik sekolah la. itu la ini la. aku dah rasa cam dia berubah banyak gila. dulu dia skema nak mampos kott. cam nerd gila lah. kata ketua pengawas mesti la baik. hurmm memang baik. tak tak ni part lain. dia dah tak macam yang aku kenal dulu.suka show off. menyampah kotttt. semua orang pun tak suka dia time tu.dah la bajet ketua pengawas. pastu mentang2 mak dia cikgu kat situ dia buat hal. buat kepala.camtu aa. pastu last aku jumpa dia.masa form 3.dia nak pindah sekolah and rumah. pindah kl. dia tunggu aku kat luar sekolah. tetiba je. terkezut ai men tarik tarik tangan ai plak kan.pehhh panggil je dah la. dia bagi surat. pastu dia blah. surat tu. dia tulis lyric lagu. all or nothing. haa tu jelah. yang lain lain aku ingat. dia ade gak call lepas dah pindah kl pastu senyap.


hahahhahaha. kelakar kan kan. cinta monyet la katakan. pastu aku kenal sorang budak ni. (nak cerita pasal dia pendek je. sebab. it's too private) haha. budak ni aku kenal dia masa form 2 if i'm not mistaken. kenal thru adik dia. mase dulu kan ade myspace. friendster.hi5 jadah semua tu kan. kenal dengan adik dia thru ym. pastu adik dia kenal kan. konon matchmaker la kan. kawan sampai sekarang. dari form 2 and form 5. kawan then break. then kat matrix ada la contact2 kejap. pastu aku couple dengan orang lain (sebab kecewa gila babi kot. kunun nak balas dendam) tapi takle tipu diri sendiri. masih teringat yang dulu. then terus senyap. sampai kat utm. dah nak tahun akhir. kitaorang tercontact balik (camne boleh tercontact blk ntah. tak ingat) haha. dan kawan balik sampai sekarang. kira dah lame kawan la. about 7/8tahun. and sekarang jadi kawan.yes. kawan saja. takde jodoh orang kata.

tu jelahhhhh. sekarang,saya bahagia bersama yang tersayang. moga jodoh berkekalan. (ceh sounds cam dah kawen) insyallah jika ada jodoh. maka akan dipanjang2kan ke tahap yang berikutnya. dah tu je ceghita untuk kali ni. len kali cheq cerita lain pulak na. okbai