Followers

>

Monday, June 24, 2013

Siapa nak pergi Phuket FREEEEEE!!!

This is one of my dream places to visit! Sebab apa? Haaa korang tengok gambar kat bawah ni k.

Air biru.... pehhhh

Pasir yang putih.. pehhh

Korang boleh bergambar camni.. haa kau hado??

Dan menari macam gajah kat atas ni. eh? haha


Semuanya PERCUMA wehhh. Termasuk tiket penerbangan dan penginapan untuk DUA orang! Pehhhhh. Macam mana nak menang? Senang je. Cuba bukak www.Save22.com.my Click Click cepat

www.Save22.com.my ni tempat paling mudah nak shopping dalam duniaaaaa!! Especially untuk Malaysian dan Singaporean. Sebab kita ni kan semua nak di hujung jari je sekarang. Usha dulu before pergi shopping. Ni menonong je terus pergi shopping. Pastu tak bajet duit. Tetibe ade sale. Eh 50% Eh 70% EH POKET KOYAK. haha

  • Save duit minyak. Tak payah nak pusing pusing cari mana tempat ada sale
  • Save masa. Yelah scroll scroll. Pilih. Click. Pastu pergi terus. Shopping berwawasan orang kata. LOL.
  • Tak payah bazir peluh! Jalan tanpa arah. Setitik peluh amat berharga untuk seorang petani. Eh?
  • Promosi kat website ni akan di'update' dari masa ke semasa.
1) Bukak website ni dulu.
2) Then Pilih. Location. Kuala Lumpur ke. Johor. Melaka. Ikut suka korang. Atau korang pilih categories yang korang nak. Contoh seperti di bawah.

3) Then dia akan keluar semua promotion yang ada di 'location' tersebut.
4) Pilih satu pastu pergi lah shopping!!! 


5) Dan jaga lupa promosi tu 'valid' sampai bila (sila lihat bulatan merah)



Senanggggg!! Sekarang boleh pergi shoppingggggggg. Pastu menang pergi Phuketttt. takpun tiket wayang. Nak tau lebih lanjut macam mana nak menang.



Log on to Nuffnang website ok!! Selamat mencubaaa! :D



Friday, June 7, 2013

Passion Test Book

Pernahkah anda bertanya pada diri anda. "Aku ni minat apa sebenarnya eh?" "Aku suka buat apa dalam hidup aku ni?" "Apa yang aku kerja dan buat sekarang ni betul-betul apa yang aku minat ke?"

Pernah tak rasa 'tahi' gila pagi pagi bila nak kena bangun pagi, pakai baju, sarung kasut pergi kerja? Pernah tak? Pernah? 90% peratus mesti kata. YAAAA! Betul tu woiii. Rasa 'tahi' gila woiiii. Haaa korang tok sah lah nak menipu. Mungkin boleh tipu orang lain. "Aku suka gila kerja aku weh. Enjoy gila" Lepas tu berapa bulan. Beberapa tahun (kurang dari 5 tahun) dah mula kata "Ah bosan lah kerja ni. Tak mencabar langsung" "Ah opis ni boring gila. Boss macam jahanam. Staff kipas-susah-mati boss" Dan dan tu lah keluar lah semua negatif pasal opis. 

Tapi tak tanya pulak diri anda. Betul ke nak kerja kat company tu. Ke... Sebab wang semata? Tetttt. Sebab desakan hidup. Sebab dah ade 'commitment' (anak, kereta, rumah) Sebab aku belajar ni sebab tu kena kerja bidang ni jugak. Kalau tak membazir wehhh. Haaa jawab jawab.

Jawapan aku. Rezeki ada di mana-mana. Bukan sijil kau yang menentukan. Allah yang tentukan rezeki kau. Haaa mulia kan statement ni. Tapi serius. Aku baca buku ni buat aku semangat berkobar-kobar mencari jawapan. Apa sebenarnya yang aku nak dalam hidup ni.

Banyak input bila aku baca buku passion test ni.. tapi tetap kena istiqomah.. hihi


When you follow your bliss...
doors will open where you would not have thought
there will be doors; and where
there wouldn't be a door for anyone else.    - Joseph Campbell





Tuesday, June 4, 2013

menulis kembali

aku dah tau. aku dah jumpa.
apa yang aku cari. mungkin ini.
mungkin ini boleh buat aku tersenyum. tertawa.
menulis.
ya menulis. aku ingin kembali.
nantikan.